VscPro
Želite bolji rang na tražilicama? 2018-1-11 https://www.vsc-pro.com/zelite-bolji-rang-na-trazilicama/2129/blog/
Želite bolji rang na tražilicama? 11 .  siječanj   2018 .

Želite bolji rang na tražilicama?

Ulaskom u novu godinu, svi imamo zacrtane neke određene poslovne planove. Planovi se uglavnom baziraju na stanovitom napretku poslovanja. Upravo zbog uspješnog ostvarenja, prvo i osnovno je potrebno prestati sa lošim navikama koje koče napredak. U svijetu E-commerca, planovi zasigurno uključuju bolji rang na tražilici koji će donijeti i veći broj posjetitelja. Kako bi se promet odvijao prema planu, potrebno je isključiti loše navike koje ugrožavaju rang i broj posjetitelja. Ovo su neke osnovne strategije, nabrojane od strane Seo-hacker koje je potrebno odmah prestati raditi. U suprotnom riskirate pad ranga na tražilicama, pa čak i penaliziranje vašeg weba od strane Googlea.

Zanemarivanje društvenih mreža

Društvene mreže igraju vrlo važnu ulogu u boljoj poziciji web sjedišta na tražilicama. Uz to, Google upotrebljava društvene medije prilikom ocjenjivanja ranga pretrage. Važno je iskoristiti široku publiku koja u velikom broju svakodnevno koristi te medije. Ako još nemate poslovnu stranicu na Facebooku i/ili Twitteru, krajnje je vrijeme da krenete u prikupljanje likeova, shareanja i followera koji će, osim novih korisnika, pridonijeti i boljoj poziciji na tražilicama.

Natrpavanje ključnim riječima

Prošlo je već nekoliko godina od kada je bila česta praksa natrpavanja ključnim riječima sadržaj koji u konačnici nema smisla, već je koristila samo za bolji rang. Ukoliko je kod nekoga ostala loša stara navika, Google ga je penalizirao. Ključna riječ treba biti prisutna, ali u smislenom i svrhovitom sadržaju. Njihova upotreba treba biti u sadržaju visoke kvalitete, na način da se ne ponavlja ista ključna riječ, već slična ili povezana.

Ekzaktni sidreni tekst (Anchor tekst)

Tekst poput Kliknite ovdje! bi trebao otići u prošlost. Bolje je upotrebljavati dulji tekst koji se prenosi u sadržaj prirodno.

Web stranice koje nemaju mobilnu optimizaciju

Prema mnogim statistikama, znatno je porastao broj pristupa web sjedištima putem mobitela. Osim toga, mobilni promet je važan mjerni podatak koji koristi Google za određivanje ranga.

Strategije izgradnje linkova

Zastarjeli način prevelikog gomilanja linkova na stranici, osobito kupnjom ili razmjenom linkova, zasigurno će biti penalizirano od strane Googlea. Samo izgradnja kvalitetnih linkova putem visokokvalitetnog sadržaja ili putem slanja newslettera i sl. će utjecati na uspješnu poziciju.

SEO se neprestano razvija, pa se tako i mijenja utjecaj na strategiju korištenja pojedinih elemenata. Krenite malim koracima prema naprijed i zamijenite stare loše navike novim i poboljšanim. Tako će i poslovni plan 2018. ići prema uspjehu!

Započnite brzo i jednostavno prodaju svojih proizvoda putem interneta!

Zatraži ponudu