VscPro
Web design u internet trgovini 2016-5-17 https://www.vsc-pro.com/web-design-u-internet-trgovini/38/blog/
Web design u internet trgovini 17 .  svibanj   2016 .

Web design u internet trgovini

Mnogo toga u današnjem svijetu funkcionira na vizualnom segmentu. Puno više pažnje posvećujemo osobnom izgledu, izgledu interijera, ma svega što nas okružuje. Zato i nije čudno što je slična situacija i na internetu. Prilikom pretraživanja portala raznih tema, pažnju nam privlače one stranice koje su dizajnom posebnije, oku privlačnije. No, koliko se takva situacija može preslikati i kod internet trgovine?

Koliko je zaista važan dizajn u vašoj internet trgovini?

Kod ecommerca situacija je ipak malo drugačija što se tiče dizajna. Naravno, nikako ne želimo umanjiti njegovu važnost i u tom području. Kad pronađete asortiman i artikle koju pobuđuju vašu pažnju, koliko ćete zapravo uočiti neke posebnosti u dizajnu same internet trgovine? Vrlo malo, budimo realni! U tom trenutku će vas prvenstveno zanimati sam artikl, njegove karakteristike i što jasnija i kvalitetnija slika. Ako je dizajn previše uočljiv, nepotrebno će odvratiti vašu pažnju od robe koju nudi internet trgovina. A to ne želi niti jedan trgovac!

Slažemo se da je dizajn svejedno vrlo važan u ecommercu. Međutim, kod web shopa bi trebali biti svjesni da izgled tog dizajna bude što jednostavniji, sa što manje nepotrebnih elemenata kako bi asortiman u potpunosti došao do izražaja i nesmetano posjetitelje informirao o proizvodimo i samim time ih potaknuo na kupnju.

Važno je obratiti pažnju da se nepotrebnim elementima u web shopu odvraća pažnja kupaca. Jake boje (crvena) izbjegavati osim kod gumba košarice. Dovoljno jasno, kratko i sažeto opisati karakteristike artikla.

Na kraju, svrha dizajna u web shopu je da prati atmosferu asortimana za vrstu robe koju nudite, bilo da je to ženska odjeća, obuća, accesories, kućne potrepštine ili pak tehnička roba. Svaka od njih će svojim dizajnom predstaviti vrstu proizvoda koji se nudi.

Započnite brzo i jednostavno prodaju svojih proizvoda putem interneta!

Zatraži ponudu