VscPro
Tko su vaši kupci? 2017-1-10 https://www.vsc-pro.com/tko-su-vasi-kupci/83/blog/
Tko su vaši kupci? 10 .  siječanj   2017 .

Tko su vaši kupci?

Cilj naše tvrtke i nas zaposlenika je uvijek bio zadovoljiti kupca u svim područjima našeg poslovanja. Sa godinama je taj odnos prerastao na neki viši nivo. Naši kupci se ne ustručavaju zatražiti više, kvalitetnije i naprednije. I mi sami ih potičemo na takav korak! Oni „rastu“ skupa sa nama, njihovo širenje posla je automatski i naš napredak. Uz njih širimo vidike i razmišljamo u budućnost. Poslujemo preko deset godina pa je i taj dugi staž pomogao da se izgradimo. Željeli bismo vam pomoći da i vi uspostavite takav odnos sa svojim kupcima u onoj mjeri koliko je to moguće.

U tome vam može olakšati personalizacija vaših klijenata. To u prvom redu znači raščlanjivanje vaših kupaca na nekoliko vrsta osobnosti. Nemojte pretjerivati, napravite ih maksimalno pet. U tom procesu pokušajte prepoznati želje, potrebe, strahove i ostale važne emocije svakog od njih. To će vam pomoći u pristupu na način kako ćete formirati svoje prodajne ponude ili marketinške oglase.

Postupak prepoznavanja osobnosti vaših kupaca možete olakšati na neke načine. Jedna od njih je popunjavanje ankete koju možete formirati u tu svrhu. Isto tako se možete obratiti direktno emailom nekim od svojih kupaca; postaviti im nekoliko pitanja ili poslati unaprijed formiranu anketu. Zacijelo je jedan od efikasnijih načina direktan kontakt sa nekim od važnijih, većih, dugogodišnjih kupaca.

Nakon što ste prikupili podatke nekoliko desetaka ispitanika, i prepoznali njihove osobne navike, uočili ste i njihove osnovne karakteristike. To će vam olakšati pripremanje budućih marketinških kampanja ali i prilagođavanje ponude, odnosno prvenstveno cijena i uvjeta kupovine vaših proizvoda. Također ćete sa informacijama koje ćete u nekim kasnijim istraživanjima prikupiti, dobiti temelj za neke nove ideje i pristupe klijentima. Dakle, omogućit ćete si na taj način širenje vidika o profilima svojih kupaca i dobivati konkretne informacije za širenje poslovanja.

Ono što bi vam ovim člankom htjeli naglasiti su činjenice da osim što morate konstantno voditi brigu o ponudi svoje internet trgovine, obratite pažnju i na svoje kupce. Povežite se sa njima, pratite njihove potrebe i navike te time postanete i uspješniji u prodaji. Ako niste sigurni odakle početi, slobodno nam se obratite!

Započnite brzo i jednostavno prodaju svojih proizvoda putem interneta!

Zatraži ponudu