VscPro
Stranica proizvoda u web shopu 2021-4-28 https://www.vsc-pro.com/stranica-proizvoda-u-web-shopu/2200/blog/
Stranica proizvoda u web shopu 28 .  travanj   2021 .

Stranica proizvoda u web shopu

Izrada i uređivanje stranice proizvoda je jedna od najvažnijih stvari prilikom otvaranja web shopa. Pored prikazivanja proizvoda i omogućavanja korisnicima da ga kupe, svaka stranica proizvoda trebala bi biti optimizirana za rangiranje na Googleu. Za uspješan rang stranice, potrebno je da stranica proizvoda sadrži opise koji će korisniku pružiti kvalitetne informacije. Da bi Google mogao rangirati stranicu proizvoda, uz sam naziv i fotografije proizvoda, na stranici mora biti postavljen i tekstualni sadržaj. Opis proizvoda pruža Googleovim algoritmima - i što je još važnije, korisnicima – informativan sadržaj.

Nekoliko odabranih faktora na stranici proizvoda imaju značajan utjecaj na njihov rang. Jedan od njih se odnosi na sadržaj takvih stranica koji mora biti jednostavan i pregledan. Korisnici na internetu nemaju naviku čitanja predugih tekstova, stoga opis mora biti kratak, sažet i jednostavan za skeniranje. Pod tim se podrazumijeva da podaci u tekstu sadrže istaknute riječi, te dovoljno praznog prostora oko teksta. Izrada takvih opisa će vaše korisnike zadržati dulje na stranici i poboljšati njen rang.

Opis svakako mora biti informativan. U sadržaju izbjegavajte tekst u kojem promovirate svoje poslovanje i proizvode. Tekst u cijelosti mora korisniku pružati čiste informacije. U njemu istaknite prednosti proizvoda, ispred nabrajanja njegovih značajki. Naravno da opis mora sadržavati značajke proizvoda, ali uz njih treba istaknuti koje su prednosti proizvoda zbog navedenih značajki.

Za bolje pozicioniranje stranice proizvoda, opis mora sadržavati ključne riječi. Njih je potrebno svrstati u sadržaj na smislen i prikladan način, nikako ne kao puko nabrajanje ključnih riječi i pojmova. Kada pišete opise proizvoda, ne pišete samo za algoritme, već se obraćate stvarnim ljudima. Zato morate imati osjećaj za svoju ciljanu publiku. Prije nego što započnete uređivati stranice proizvoda, imajte detaljnu ideju o tome tko čini vašu publiku, odnosno ciljanu skupinu vaših korisnika. Klasificirajte publiku prema: dobi, lokalitetu, demografskim i socijalnim podacima. Prema tim podacima odredite hoće li vaš sadržaj biti ležernog ili formalnog načina pisanja. Vaši bi se opisi trebali podudarati s namjerom pretraživanja korisnika ili onim što vaša publika traži kada dođe na vašu stranicu. Isto tako treba pratiti stil i dizajn cijelog web shopa.

Na stranicu je svakako potrebno postaviti nekoliko slika proizvoda. Poželjno je da prikazuju proizvod iz više različitih kutova. Prednost je i postavljanje video isječaka koji mogu prikazati korištenje i/ili rezultate određenog proizvoda.

I na kraju najvažnija stvar: dobro istaknut gumb za kupovinu ili drugu akciju, zavisno od postavki vašeg poslovanja u web shopu. Na stranici proizvoda glavni je cilj privući korisnike da izvrše konverziju, pa će upotreba gumba koji potiče korisnike na kupnju biti najučinkovitija značajka stranice. Ako se u vašoj ponudi nalaze proizvodi koje ne prodajete direktno, na takvom gumbu bi se trebala nalaziti poveznica kojom usmjeravate korisnika ili mu sugerirate poziv, odnosno slanje poruke za više informacija o kupovini.

Ako ste u potrazi za platformom koja će na najkvalitetniji način istaknuti vaše proizvode, rado ćemo vam dati potrebne savjete!

Započnite brzo i jednostavno prodaju svojih proizvoda putem interneta!

Zatraži ponudu