VscPro
Social media marketing 2016-6-7 https://www.vsc-pro.com/social-media-marketing/54/blog/
Social media marketing 7 .  lipanj   2016 .

Social media marketing

Iako je polovica 2016. godine polako iza nas, smatramo da je baš pravo vrijeme da se prisjetimo predviđanja kojim smjerom će se kretati internet marketing ove godine.

Tako nas stručnjaci iz Sprout sociala ovdje podsjećaju kako je potrebno da angažman na društvenim mrežama mora postojati u realnom roku. Što znači da svaki komentar i upit prema vašem poslovanju iziskuje vaš odgovor ili reakciju u što kraćem vremenu. Sve više brandova je prisutno na društvenim mrežama pa je tako i samim korisnicima postalo uobičajeno da im se obraćaju tim putem.

Prodaja putem društvenih mreža je također jedan od smjernica kojim može ići vaša internet trgovina. Na način da putem društvenih mreža prezentirate i dodatno reklamirate neke od vaših proizvoda. Bit ćete učinkovitiji ako napravite nagradnu igru ili neku akciju putem Facebooka i Twittera npr.

I dalje vrijedi Content is king! Mediji se mijenjaju i nadograđuju, ali vidljivost na tražilicama i dalje ovisi o sadržaju. Njegovoj kvaliteti, ključnim riječima koje će dovesti posjetioce upravo na vaš web shop i učestalosti objavljivanja postova, blogova i sadržaja bilo kakve vrste. Obzirom da troškovi oglašavanja rastu, SEO je i dalje prioritet prilikom optimizacije stranica. Društvene mreže ovdje nemaju direktni utjecaj, no objavljivanjem na njima bit ćete vidljivi većem broju ljudi koji će pritom doći i direktno u vašu internet trgovinu. A i same objave sa Facebooka ili Twittera postaju polako vidljive i na tražilicama. Tako da i u tim postovima treba obratiti pažnju na učestalost ključnih riječi.

Mobile friendly je nekoć bio prednost, ali sa vremenom je postao nužnost. Pretraga putem mobitela je pretekla onu sa računala. Ove godine se očekuje preko 2 milijarde korisnika smartphona. Uz to je i sve veća potražnja za pametnim televizorima i pametnim satovima.

Mnoge činjenice iz svijeta marketinga su se pomalo iskristalizirale. Tako je vidljivo da internet trgovine čiji su proizvodi primarno vizualnog karaktera, imaju bolju strategiju ako se reklamiraju na primjer putem Instagrama. Sve više informacija je marketarima dostupno pa tako su u mogućnosti raditi što preciznije i točnije kampanje.


Započnite brzo i jednostavno prodaju svojih proizvoda putem interneta!

Zatraži ponudu