VscPro
Smjernice za uspješne poslovne objave na društvenim mrežama 2017-3-28 https://www.vsc-pro.com/smjernice-za-uspjesne-poslovne-objave-na-drustvenim-mrezama/1093/blog/
Smjernice za uspješne poslovne objave na društvenim mrežama 28 .  ožujak   2017 .

Smjernice za uspješne poslovne objave na društvenim mrežama

Objavljivanje redovitih postova na društvenim mrežama vam je privuklo nove posjetioce na web shop. Jeste li sigurni da ih objavljujete na ispravan način? Možda rezultati i nisu baš potpuno zadovoljavajući. Objavljivanje postova i nije tako jednostavan posao kako se čini. Što sve možemo učiniti kako bi od društvenih mreža imali konkretne koristi? Pogotovo ako ste u tome tek početnici: može li se post bolje optimizirati i da li postoji neki bolji sadržaj za objavljivanje. Napravite dodatnu provjeru prije nego što objavite određenu priču na društvenoj mreži. Kroz slijedećih nekoliko pitanja blogera The Social Ms-a pokušajmo uvidjeti nedostatke i/ili pogreške koje činite kroz objave na društvenim mrežama.

1. Obraćate li se ciljanoj publici? Budite sigurni da ste zadovoljili potrebe publike kojoj se obraćate. Razumijevanje potreba vaše ciljane publike je uvijek važna točka polazišta kod objava postova.

2. Da li je tema koju objavljujete direktno vezana uz vaš posao? Iako je dobar osjećaj postovima zabaviti ili pak biti koristan, vaš je posao ipak prvenstveno prodaja proizvoda. Iz tog razloga neka i vaše objave povremeno idu u tom pravcu. To je onaj kompliciran dio u marketingu kada ne želite govoriti direktno samo o svojim proizvodima cijelo vrijeme ali ton sadržaja treba biti usmjeren prema potražnji vaših proizvoda. Koncentrirajte se na sadržaj koji će biti zanimljiv vašoj publici, a usmjeren na ponudu iz vaše internet trgovine.

3. Odgovara li vrsta objave društvenoj mreži na kojoj objavljujete? Ukratko sažeto, to bi ovako izgledalo. Na Facebooku je korisnije objavljivati direktne proizvode i konkretan sadržaj o vašem poslovanju. Twitter svojom većom količinom objava u vrlo kratkom vremenu zahtjeva kraće postove, popraćene hashtagovima. Dok ćete na Instagramu najviše profitirati slikama svojih proizvoda. Gotovo je nemoguće u potpunosti zadovoljiti očekivanja publike na društvenim mrežama i uvijek će biti onih kojima se ne sviđaju vaše objave.

4. Koje vrijeme odabrati za postavljanje postova? Optimalno vrijeme ovisi o tome kada je vaša ciljana publika on line. Jeli to u toku radnog vremena ili u kasnijim popodnevnim i večernjim satima. Na to pitanje najbolji odgovor će dati dodatni alati za provjeru analitike.

Ukoliko ste poslovno već aktivni na društvenim mrežama, sigurno već nazirete na kojim segmentima bi trebali dodatno pažljivije poraditi. I rezultati zasigurno neće izostati!

Započnite brzo i jednostavno prodaju svojih proizvoda putem interneta!

Zatraži ponudu