VscPro
Smanjite broj napuštenih košarica u web shopu 2017-8-28 https://www.vsc-pro.com/smanjite-broj-napustenih-kosarica-u-web-shopu/2110/blog/
Smanjite broj napuštenih košarica u web shopu 28 .  kolovoz   2017 .

Smanjite broj napuštenih košarica u web shopu

Napuštene košarice u Internet trgovini uvijek izazivaju frustraciju. Nije vam jasan razlog zbog čega se to događa. U svakom slučaju voljeli bi na bilo koji način smanjiti njihov broj. Jer promet u web shopu bi se osjetno povećao kad bi stali na kraj tom problemu.

Zbog čega korisnici uopće stavljaju proizvode u košaricu i ne završe narudžbu? Uočeno je više razloga koji dovode do tog problema:

• Korisnik je tek u košarici uočio dodatne troškove (između ostalog i dostave!) - na svakom artiklu jasno naznačite cijenu dostave i/ili bilo koji dodatni trošak ukoliko postoji iz opravdanog razloga.

• Korisnik želi završiti kupovinu bez registracije - svi smo mi pomalo lijeni i skeptični prilikom unosa osobnih podataka na internetu. Omogućite svojim kupcima opciju kupovine bez registracije.

• Vaša Internet trgovina je spora kod učitavanja - ovo može biti problem u web shopu i kod samog pregleda artikala. Ako se korisniku stranica sporo učitava kod kupovine, velike su šanse da će jednostavno odustati i kupovinu obaviti kod vaše konkurencije.

• Korisnik nije naišao na željeni način plaćanja - omogućite korisnicima u svom web shopu sve uobičajene načine plaćanja: virmansko, pouzećem, karticom i PayPalom

• Korisnik je otišao u drugi web shop zbog usporedbe cijene - ovaj problem možete riješiti jednostavnim načinom ukoliko povežete svoj shop sa portalima Jeftinije.hr i Nabava.net. Na taj način će korisnici i prije kupovine moći usporediti cijene sa drugim trgovinama.

Ovakve poteškoće svakako treba što prije ukloniti. No to nije jedino rješenje kojim možete smanjiti broj napuštenih košarica. Postoji jedan vrlo učinkovit način, a to je slanje automatskih poruka korisnicima koji su ostavili proizvode u košarici. Metoda slanja automatiziranih emailova je već raširena u svijetu. Takvi emailovi trebaju biti podešeni da najkasnije slijedeći dan obavijeste korisnika o nezavršenoj kupnji. Dosta je važno da tekst takve obavijesti ne bude suhoparan i u službenom tonu. Ako ubacite određenu dozu humora, veće su šanse da postignete željeni efekt, odnosno da se korisnik vrati i završi kupovinu. Već sam naslov takvog emaila bi trebao sadržavati takav ton, otprilike: „Nešto ste zaboravili? Ostavili ste neke proizvode u košarici!“ Svakako je dobro u isto vrijeme da poruka poziva na akciju, pa uz to spomenite: „Preporučamo da požurite sa kupovinom dok se artikli nisu rasprodali!“ Naravno, sadržaj prilagodite svom načinu komunikacije sa klijentima.

Jedino vas konstantan rad u vođenju poslovanja Internet trgovine može voditi ka uspjehu i dobiti. Isto tako i podrška sa naše strane (programera) može olakšati vaš trud. Mi smo uvijek u korak sa napretkom!

Započnite brzo i jednostavno prodaju svojih proizvoda putem interneta!

Zatraži ponudu