VscPro
Prodaja i/ili marketing u web shopu 2.dio 2017-5-16 https://www.vsc-pro.com/prodaja-i-ili-marketing-u-web-shopu-2dio/2099/blog/
Prodaja i/ili marketing u web shopu 2.dio 16 .  svibanj   2017 .

Prodaja i/ili marketing u web shopu 2.dio

Najbrojniji vlasnici web shopova na našem području su uglavnom manje tvrtke manjeg broja zaposlenih koji putem internet trgovine žele proširiti svoju ponudu i dohvatiti širi spektar korisnika. Većini od njih kad spomenemo u uvodnom razgovoru kod planiranja internet trgovine, kako je važno ulaganje truda (osim u sam web shop) u marketing, njima samima se čini kako je to područje u početku manje važno za njih. Baš nasuprot, istina je da je većini novih tvrtki potreban marketing kako bi pronašli nove partnere i korisnike. Problem je u tome što nisu sigurni na koji način krenuti sa marketingom, pa odgađaju baviti se tim segmentom.

U početku većina smatra kako nema vremena za marketing, te da se trebaju posvetiti isključivo proizvodima i prodaji. Takav scenarij je teško ostvariv ako publika na internetu ne poznaje vaš brand i vašu ponudu.

Također, većina novih vlasnika web shopova planira ulaganje u marketing kad se ostvari određena dobit. Ovakve situacije bi trebalo rješavati na način da se odmah u početku krene sa ulaganjem u marketing barem putem društvenih mreža i sličnih kanala kako bi se ciljanu publiku upoznalo sa novim brandom i novom ponudom.

Neki od njih taj problem rješavaju zapošljavanjem pripravnika, koji će uz neke druge poslove, odraditi i marketing. U tom slučaju se najčešće događa da zbog nedovoljnog ili nikakvog iskustva pripravnika, novac uložen u marketing ostvaruje nedovoljne ili čak nikakve rezultate.

Možda neki čak smatraju da je njihova ponuda toliko dobra – posebna - povoljna da joj nikakav marketing nije potreban. Takvo razmišljanje nikako ne može biti korisno i šanse da ljudi kupuju proizvode baš u vašem web shopu nisu velike. Jer marketingom će se najprije probuditi svijest o vašem brandu, a s vremenom i izgraditi povjerenje u vašu ponudu. Prodaja je kratkotrajan proces kojim se puno teže stvara dugoročno povjerenje.

Otvaranju web shopa je potrebno pristupiti planski sa prilično jasnim ciljem: što i koliko se želi postići. Možete nam se obratiti sa punim povjerenjem – veliko i dugogodišnje iskustvo je iza nas!

Započnite brzo i jednostavno prodaju svojih proizvoda putem interneta!

Zatraži ponudu