VscPro
Predblagdanska priprema web shopa se nastavlja 2017-10-16 https://www.vsc-pro.com/predblagdanska-priprema-web-shopa-se-nastavlja/2118/blog/
Predblagdanska priprema web shopa se nastavlja 16 .  listopad   2017 .

Predblagdanska priprema web shopa se nastavlja

Već smo istaknuli važnost pripreme web prodaje za nadolazeće blagdane. Dobro razrađenim planom oko ponude asortimana, izgleda web shopa i kampanja, nastavite pripremati svoju internet trgovinu kako bi na vrijeme zasjala u punom sjaju!

Emocije, nezaobilazne u tom periodu godine!

Već sam istaknula kako je važno da web shop i prateće kampanje oglašavanja budu u veselom ozračju. Kako bi pojačali emotivni pristup svojeg brenda, pokušajte prezentirati na koji bi način artikli vašeg asortimana mogli direktno utjecati na neke segmente života vaših korisnika, naročito u tom periodu godine. Pokušajte malo istražiti kako bi dobili neke konkretne ideje ali i razmislite o angažmanu oglašivačkih agencija. Konkretni rezultati u tom slučaju, sigurno neće izostati.

Dok smo u tom periodu bombardirani raznim blještavo okićenim božićnim jelkama, djeda mrazovima, šarenim lizaljkama i rustikalno omotanim poklonima, pokušajte se istaknuti sa slikama svojeg brenda u prikladnom blagdanskom ozračju na kojem će obavezno stajati logo vaše tvrtke. Uložite u vlastite fotografije, jer one ipak najbolje prenose poruku.

Razmislite koji su najprikladniji mediji za vaše oglašavanje, jer odabir medija utječe na svijest o vašem brendu. Pogrešni mediji će prenijeti krivi dojam i neće ostvarivati konverzije.

Pripremite izgled dostavnih paketa za taj period. Pritom ne mislim samo na šarene papire i blještave trake (koje birajte u skladu sa asortimanom). Razmislite o slanju čestitiki i pisanih zahvala uz pakete. Ali isto tako kupona za post-blagdansku kupovinu sa nekim posebnim pogodnostima. To su trikovi koji će zasigurno ostaviti jaki dojam na svakog korisnika sa velikim potencijalom da postane vaš redovan kupac.

Na kraju ono najvažnije: jeli vaša internet trgovina potpuno spremna sa tehničke strane za pojačane posjete u tom periodu?

Dostupnost proizvoda – vrlo frustrirajuće za kupca koji se nakon pretrage na internetu odlučio na kupovinu u vašem web shopu, unio sve potrebne podatke i na kraju je obaviješten da proizvod trenutno nije dostupan! Izbjegnite na vrijeme ovakav fijasko.

Ažurni podaci o proizvodu – veličina, boja, cijena su podaci koje svakako provjerite za vaše artikle

Dostava paketa u kratkom roku – nikoga ne zanimaju paketi koji stignu nakon blagdana. Tužno i razočaravajuće!

Obavezan naputak o povratu robe – obavezan podatak prema zakonu u svakoj internet trgovini. Provjerite jesu li ispravno navedeni svi podaci u njemu. I sa gledišta kupca, ne samo insepkcije!

Ne zaboravite ostati u vedrom tonu, a ako budete pristupili uređenju vaše internet trgovine u predblagdanskom tonu na vrijeme, to neće biti nikakav problem!

Započnite brzo i jednostavno prodaju svojih proizvoda putem interneta!

Zatraži ponudu