VscPro
Znate li kako odabrati pravo ime za vašu web trgovinu? 2018-9-3 https://www.vsc-pro.com/pravo-ime-za-vasu-web-trgovinu/2154/blog/
Znate li kako odabrati pravo ime za vašu web trgovinu? 3 .  rujan   2018 .

Znate li kako odabrati pravo ime za vašu web trgovinu?

Naša imena nas definiraju i zaokružuju našu osobnost. Slična je situacija i sa imenima koja dajemo u poslovnom svijetu. Ime web trgovine je jedan djelić cjeline kojom predstavljamo svoj brend u online svijetu. Neka imena nastaju sasvim prirodno i logično dok se ponekad oko pravog imena treba malo pomučiti. Iako intenzivno razmišljate o njemu, niti jedno vam se ne čini kao ono pravo! Ne brinite, postoje neke smjernice koje će vam olakšati odabir.

Na početku je važno pojmiti da ime predočava vaš cjelokupni poslovni projekt. Po tom imenu ste prepoznatljivi pa je zato preporuka izabrati kratko i upečatljivo ime. Što se lakše zapamti, lakše će korisnici doprijeti do vas.

Nekoliko je opcija na kojima možete bazirati odabir imena vašeg web shopa:

• Ime vaše tvrtke

• Ime web trgovine i domene sadrže ključnu riječ vašeg poslovanja

• Obje opcije zajedno

Ako odaberete ime tvrtke za svoju Internet trgovinu prednost je unikatnost tog imena. No, u njemu se uglavnom ne identificira ponuda vaših proizvoda. Ime vaše tvrtke identificira isključivo i samo vas. Još jedna prednost je što su velike šanse da će u tom slučaju ime domene biti slobodno. Sa gledišta SEO, takvo ime domene neće pomoći u pozicioniranju na tražilicama. A i bit će potrebno više vremena da ga korisnici zapamte.

Exact Match Doamin (EMD) se ne preporuča kao opcija ukoliko planirate ozbiljan projekt.

Kombinacija prve i druge opcije je vrlo čest odabir. Uključuje kombinaciju ključne riječi sa ostalima ili je mijenja tako da se jasno identificira srž poslovanja.

Postoji još jedna opcija odabira imena Internet trgovine koja je se često koristi u posljednje vrijeme – ubacivanje kreativnosti sa dozom humora. U konačnici nastaje lako pamtljivo ime.

Pokušat ćemo vam olakšati osmišljavanje pravog imena za vaš web shop slijedećim koracima ako vam je ponestalo kreativnosti:

Definirajte vrijednost vaše robne marke

Istražite konkurenciju i njihova imena

Zabilježite sve ideje koje vam padaju na pamet – to su najbolje asocijacije koje vas mogu dovesti do konačne ideje.

Uključite prijatelje i kolege u osmišljavanje – niste niti svjesni koliko sporednih značenja ljudi mogu proizvesti.

• Provjerite odabrano ime i na društvenim mrežama kako se ne bi dogodio slučaj da je istog imena neka problematična stranica

Izbjegavajte skraćenice

Na kraju još provjerite ime izgovarajući ga na glas, jer ono može zvučati potpuno drugačije od zapisane riječi. U konačnici je poželjno da ime koje odaberete za svoju web trgovinu bude i ime domene.

Započnite brzo i jednostavno prodaju svojih proizvoda putem interneta!

Zatraži ponudu