VscPro
Potaknite prodaju nakon otvaranja web shopa 2020-8-28 https://www.vsc-pro.com/potaknite-prodaju-nakon-otvaranja-web-shopa/2197/blog/
Potaknite prodaju nakon otvaranja web shopa 28 .  kolovoz   2020 .

Potaknite prodaju nakon otvaranja web shopa

Nakon otvaranja web shopa želite što prije početi ostvarivati promet. No, možda prodaja baš i ne ide kako bi htjeli…

Današnji kupci su sve pažljiviji i dosta su zahtjevni, a konkurencija na internetu je sve veća i veća. Da biste ostvarili prvu prodaju, morate biti kreativni i učinkoviti kako bi kupci odlučili potrošiti novac upravo u vašem web shopu. No, ako ste bez iskustva u prodaji i bez pravih smjernica možete početi raditi sasvim pogrešne korake. Stoga smo napravili popis od 5 jednostavnih metoda koje će privući prave kupce.

Zatražite kvalitetne preporuke putem mreže osobnih kontakta. Nakon slanja emaila o osnovnim informacijama vašeg web shopa, od svojih osobnih kontakta zamolite neka vas preporuče svojim prijateljima. Na taj način postižete domino efekt za dobivanje više kupaca od kvalitetnih preporuka. Ako mislite da je to besmislica ili trik, tada niste upoznati kolika usmena predaja ima velik utjecaj na prodaju u web shopu. Osobna preporuka može postići još bolje rezultate ako se kupcima ponudi neka stimulirajuća ponuda, popust ili poklon.

Slijedeća učinkovita metoda je dobivanje popusta za upisivanje email adrese. Time prikupljate bazu email adresa koja je vrlo vrijedna za mnoge buduće aktivnosti i promocije u web shopu. A u samom startu potiče kupce na kupovinu. Poruku za dobivanje popusta možete postaviti na naslovnu stranicu ili bilo koju za koju smatrate da će ostvariti željeni efekt. Također možete ga možete postaviti da se prikazuje svim kupcima ili samo novim.

Poklanjanje određenog proizvoda iz ponude web shopa može biti dobar način za poticanje prodaje. Ovdje ne morate poklanjati skupe proizvode, atraktivan i povoljan artikl izazvat će veliku pozornost potencijalnih kupaca. Takvim načinom kupci će vrlo brzo saznati kvalitetu vaše ponude. Navedenu ponudu možete objaviti i na nekoj društvenoj mreži uz koju korisnici moraju tagirati svoje prijatelje.

Možete potaknuti kupovinu postavljanjem brojača za odbrojavanje preostalog vremena za povoljniju kupnju. Poznato je da su web shop mjesta na kojima korisnici često impulzivno kupuju, a brojači su izvrstan alat za požurivanje. Jedan od čimbenika koji impulsnu kupovinu čini tako učinkovitom jest manipulacija vremenom. Ako ljudi imaju ograničeno vrijeme da iskoriste priliku, povećava se šansa za impulzivnu kupnju. Isti efekt možete postići ako postavite brojač vremena u mail napuštene košarice. U tom slučaju možete korisniku ponuditi određeni popust ili besplatnu dostavu sa ograničenim rokom.

Ograničenje zaliha robe ima sličan efekt kao i odbrojavanje preostalog vremena, jer kod korisnika povećava žurnost i stvara pritisak o brzom djelovanju. Ograničena zaliha se preporuča stavljati na vaše top artikle.

Odlična prilika za dovršenje kupovine je kupcima ponuditi besplatan poklon prilikom napuštanja košarice. U trenutku kad se korisnika detektira da izlazi iz web shopa, a nakon što je stavio proizvod u košaricu, zaustavi ga se sa ponudom poklona ako dovrši kupovinu.

Isto tako imate mogućnost postavljanja kratkovremenog popusta cijelog asortimana u web shopu ili jednog dijela asortimana. Tu rasprodaju postavite, na primjer, na rok od tri dana i u tom periodu mijenjate artikle koji su na popustu. To će korisnike nagnati da se vrate u web shop kako bi provjerili što je na popustu.

Vaš web shop još uvijek ne ostvaruje prodaju? Ne brinite! U početku sve počinje od nule. Preporuka je postavljanje neke od metoda koje smo prezentirali. Ili možda vi imate ideju o nekoj sličnoj? Svakako nam javite!

Započnite brzo i jednostavno prodaju svojih proizvoda putem interneta!

Zatraži ponudu