VscPro
Plasiranje novog proizvoda u web shopu 2017-8-16 https://www.vsc-pro.com/plasiranje-novog-proizvoda-u-web-shopu/2108/blog/
Plasiranje novog proizvoda u web shopu 16 .  kolovoz   2017 .

Plasiranje novog proizvoda u web shopu

U današnjem svijetu svakodnevno se pokreću milijuni novih poslovnih ideja. Internetom se nude, uspješno ili manje uspješno, mnogi novi proizvodi koji nas ponekad iritiraju neumornim iskakanjem oglasa. Ako imate ideju o plasiranju novog proizvoda putem web prodaje, a svakako želite izbjeći pogreške kod lansiranja te uspješno započeti prodaju, zacijelo vas zanima kako da izbjegnete uobičajene početne pogreške.

Na početku je svakako potrebno ispitati tržište o potrebama vašeg proizvoda. To se može provesti putem anketa, izravnim kontaktom sa potencijalnim kupcima ili analizom drugih velikih marki na tržištu.

Postavljanje pravilne cijene proizvoda koja ne smije biti niti previsoka niti preniska. Ovdje se često kod plasiranja novog proizvoda postavlja niža cijena kako bi se što prije privukla pozornost. Međutim, ona nije baš najsretnije rješenje, jer kupcima otvara razna pitanja, poput: da li je proizvod dovoljno kvalitetan? Također, previsoka cijena treba imati opravdane razloge i nuditi dodatne benefite kako bi bila prihvaćena na tržištu. U suprotnom, tržište neće prihvatiti takvu vrijednost vašeg novog proizvoda.

Nikad nije prerano početi planirati marketing novog proizvoda. Na početku je potrebno osvijestiti tržište i započeti graditi novu robnu marku kako bi je s vremenom prepoznavali i davali joj povjerenje na tržištu. Kako bi sve to odradili na pravilan način, bilo bi dobro pratiti slijedeće smjernice:

• Definirati marketinšku strategiju

• Otvoriti i razvijati račune na društvenim mrežama

• Pisati blog i graditi prepoznavanje vašeg brenda

• Izgraditi email listu potencijalnih kupaca

• Povezati se s potencijalnim kupcima

• Poslušati mišljenja potencijalnih kupaca i optimizirati proizvod u skladu s tim

Pažljivo ciljajte svoju publiku. To će biti lakše ukoliko napravite vrlo specifičan opis svoje ciljane osobe. Vi najbolje razumijete svoj proizvod, pa iz tog razloga ćete najbolje moći ocijeniti koja ciljana skupina je najbolja za vaš novi proizvod.

Nažalost, cijeli početni trud može pasti u vodu ako vaš proizvod ne daje ono što je obećao. U tom slučaju će postati kritiziran i uz negativne recenzije cijeli posao propada.

Dakle, pametna poslovna strategija od samog početka, i prije no što je proizvod plasiran na tržište, može rezultirati samo pozitivnim poslovnim uspjehom. A što drugo nego takav uspjeh dodatno pospješiti kvalitetnim programskim rješenjem!

Započnite brzo i jednostavno prodaju svojih proizvoda putem interneta!

Zatraži ponudu