VscPro
Oglašavanje vašeg web shopa na internetu 2017-10-31 https://www.vsc-pro.com/oglasavanje-vaseg-web-shopa-na-internetu/2120/blog/
Oglašavanje vašeg web shopa na internetu 31 .  listopad   2017 .

Oglašavanje vašeg web shopa na internetu

Imate web shop, a ne koristite nikakve metode oglašavanja internet merketinga? Gotovo nemoguće u današnje vrijeme! Ali to je još uvijek naša realnost. Još uvijek postoje vlasnici internet trgovina koji vjeruju da će samo svojom ponudom, bez oglašavanja privući korisnike i ostvariti konverzije. Nažalost, još uvijek određeni broj vlasnika online trgovina smatra da su vrijeme i novac uložen u internet marketing čisti gubitak. Srećom, ta je brojka iz godine u godine sve manja i manja. Web shopovi koji nisu koristili internet marketing, ostvaruju sve manje prihode i korisnici ih sve teže „pronalaze“ na internetu. Zbog toga se i svijest o oglašavanju polako ali sigurno mijenja. Sve više vlasnika internet trgovina zanima, u prvom redu, oglašavanje proizvoda iz njihove ponude. Isto tako se korištenje raznih društvenih mreža, email oglašavanja i ostalih „osnovnih“ internetskih marketing metoda sve više prihvaća kao obaveza.

Koje metode internet oglašavanja koriste vlasnici web shopova?

Česta metoda je otvaranje poslovnih stranica na društvenim mrežama. U Hrvatskoj su to: Facebook, Instagram i Twitter, Linkedin u nešto manjem postotku. Oglašavanje na Facebooku je najčešće u obliku kraćih postova sa slikama top proizvoda, organiziranje nagradnih igara i nekih općih informacija iz branše. Na Instagramu se postavljaju slike popraćene hashtag oznakama. Dok je na Twitteru, zbog bržeg protoka twitova, poželjan češći broj objava koji je kombinacija obavijesti o novim proizvodima i nekih vijesti koje se objavljuju na samom web shopu. Pokušajte izbjeći pogrešku prisutnosti na „svim“ mrežama i specijalizirajte se na onoj koja će biti bliska vašoj publici.

Email marketing je metoda kojom se direktno obraćate svojim pretplatnicima. Ona može biti vrlo učinkovita i donijeti konkretne rezultate. Pretplatnici koji su se predbilježili za dobivanje newslettera na web shopu, očekuju neke posebne ponude od vas. Iskoristite moć takve promidžbe, budite redoviti u formiranju i slanju emailova svojim korisnicima. Sam naslov emaila uvijek treba pozivati na akciju kako bi korisnici kliknuli na njega. Sadržaj emaila treba biti kratak, sažet, sa dobro istaknutim dijelovima u kojima se prenosi ponuda.

Plaćene metode oglašavanja: Adwords i remarketing su dosta prisutne u E-commerce. Kako novac nebi bio uzaludno potrošen, bitno je predznanje i iskustvo kod takvog oglašavanja. Tada će se i konverzije uspješno ostvarivati. Kod Adwords je važno napraviti grupe oglasa, odabrati ključne riječi, no i mnoge druge segmente koje je pametno prepustiti stručnjacima koji imaju iskustva. Dok kod remarketinga treba naglasiti kako je važno da metoda ne traje predugo kako se nebi korisnike u konačnici odvratilo od ponuđenih proizvoda, jer im postajete dosadni sa podsjećanjem na njih.

Ovo je samo kratki rezime nekih uobičajenih marketinških poteza kod vlasnika hrvatskih Internet trgovina. Trebate li savjet, svakako nam se obratite!

Započnite brzo i jednostavno prodaju svojih proizvoda putem interneta!

Zatraži ponudu