VscPro
Marketinške kampanje sa emotivnim pristupom 2017-9-26 https://www.vsc-pro.com/marketinske-kampanje-sa-emotivnim-pristupom/2115/blog/
Marketinške kampanje sa emotivnim pristupom 26 .  rujan   2017 .

Marketinške kampanje sa emotivnim pristupom

Online shopping već odavno nije samo suhoparna ponuda proizvoda ili usluga na webu. Na globalnom nivou se razvijaju i prate strategije kako se kvalitetno i dugoročno približiti kupcima na webu. Kada se planiraju marketinške strategije, vlasnici web shopova imaju samo jedan naum: kako privući što više kupaca. Pritom se, u prvom redu, koriste emocije kako bi potakle korisnike na neku reakciju. Svaki kreator digitalnog marketinga bi trebao znati kako najbolje uključiti emocije u svaku vrstu kampanje. U tom slučaju će svaka kampanja davati željene rezultate.

Uspješne online kampanje koriste razne elemente u koje uključuju osnovne emocije za postizanje cilja. Ovdje ćemo spomenuti neke od važnijih.

• Razumijevanje kako emocije utječu na ljude – najpopularniji osjećaji kojima se postiže cilj u marketingu su: sreća strah, ljutnja, žaljenje i iznenađenje. Koji će od tih emocija pospješiti kvalitetnu i dugoročnu vezu između vašeg brenda i korisnika potrebno je prepoznati u samom početku, prije izrade bilo kakvog marketinškog plana. Ovisi o potpunoj viziji tvrtke i kreativnosti marketinškog tima.

Ekskluziva – samopoštovanje je ukorijenjeno kod svake osobe. Svi mi volimo kada nas uvažavaju i cijene. Probudite taj osjećaj u korisnicima vašeg web shopa tako što ćete im ponuditi neke ekskluzivne ponude, prilagođene samo njima.

• Razumijevanje tko je vaša publika – postoji više kategorija u koje možete grupirati svoju publiku. Time dobivate bolju šansu za odjek marketinške kampanje. Potrebno je predočiti kako vaša publika razmišlja, osjeća, što radi i koje su njihove potrebe. Mnoge kampanje neuspješno dolaze do ciljeva upravo zbog lošeg targetiranja njihovih korisnika.

• Efekt iznenađenja – iznenađenje je emocija koja može imati snažan odjek. Učinit će vaš brend drugačijim i uzbudljivim. Promocije na internetu koje koriste efekt iznenađenja, u prvom redu je potrebno da su pametno i zabavno osmišljene, popraćene sa dosta humora.

• Istaknite i svoje mane – kada progovorite o nekim svojim ne baš uspješnim trenucima, ljudi to i te kako cijene, jer time pokazujete da ste i vi samo ljudi. Koji ponekad uče i na svojim pogreškama, a isto tako ih znaju ispraviti i izvući pouku. Nemojte se ustručavati pokazati svojoj publici neki svoj pogrešan potez sa dobrom poukom na kraju.

Prema statistikama, mali broj korisnika reagira razumom na marketinške poruke, uglavnom prevladaju emocije. Želite li što bolje rezultate svojih kampanja, razvijajte strategiju na osjećajima. I ne zaboravite uključiti neke od nabrojanih.

Započnite brzo i jednostavno prodaju svojih proizvoda putem interneta!

Zatraži ponudu