VscPro
Kupovina online sa boljim korisničkim iskustvom 2017-6-13 https://www.vsc-pro.com/kupovina-online-sa-boljim-korisnickim-iskustvom/2102/blog/
Kupovina online sa boljim korisničkim iskustvom 13 .  lipanj   2017 .

Kupovina online sa boljim korisničkim iskustvom

Iako još uvijek internet trgovina u Hrvatskoj po statistikama ne prati europske i svjetske trendove, možemo reći da su hrvatski kupci ipak donekle stekli naviku kupovine iz udobnosti svog doma. Također nam statistike govore da se na internetu kupuje sve i svašta. Naravno, određeni artikli se više kupuju (odjeća i obuća te elektronika), dok kod nekih ima potencijala za rastom prodaje (namirnice).

No, što će općenito kupca potaknuti na kupovinu, nakon što istraži ponudu na internetu?

Istraživanja na globalnoj razini pokazuju da je gotovo 90% potrošača spremno platiti više za proizvod ako su zadovoljni korisničkim iskustvom na stranici. Korisničko iskustvo uključuje odabir slika i brzinu usluge uz još neke dodatne faktore. No svakako sve veću ulogu ima kvalitetan i autentičan sadržaj. Stoga su korisnici u sve većoj potražnji za korisnički generiranim sadržajem u formatu komentara, videa, fotografija. Kupci vole provjeriti mišljenja i iskustva stvarnih ljudi, jer više vjeruju njima nego samom marketingu. Vole imati potvrdu da je njihov izbor najbolji. To su razlozi zašto gotovo 2/3 kupaca najviše vjeruje korisnički generiranom sadržaju, više od bilo kojeg drugog marketinškog sadržaja. Putem fotografija i video isječaka, kupci mogu provjeriti autentičnost proizvoda i uvjeriti ih da je proizvod na slici vjeran stvarnom stanju i izgledu proizvoda. Ima li jačeg argumenta za kupnju?

Osim navedenih faktora, kupcima je pomalo dosadna suhoparna ponuda web shopova, stoga im pregledavanje recenzija daje određenu dubinu i ponuda postaje zanimljivija.

U svakom slučaju, korisnički definiran sadržaj je najjači alat koji potiče nove korisnike na kupovinu. U ogromnoj ponudi koju internet svakodnevno pruža, takav sadržaj je postao snažno poticajno sredstvo kupovanja.

Svakako pokušajte potaknuti svoje korisnike da ostavljaju recenzije vaših proizvoda. Na neki način otkrijte „vođu“ među njima te ga potaknite na konverzaciju putem komentara kako bi drugi kupci na taj način dobili što više informacija o proizvodu.

Internet prodaja iz godine u godinu dobiva nove dimenzije komunikacije sa korisnicima. Sami korisnici, potaknuti iskustvom internet kupovine, traže bolje i konkretnije korisničko iskustvo. Sve su to segmenti koje ne bi trebali zanemarivati ako razvijate dugogodišnji plan razvoja vaše internet trgovine. Mi idemo u korak sa svim vašim planovima!

Započnite brzo i jednostavno prodaju svojih proizvoda putem interneta!

Zatraži ponudu