VscPro
Kako odabrati dobar hosting? 2016-2-22 https://www.vsc-pro.com/kako-odabrati-dobar-hosting/25/blog/
Kako odabrati dobar hosting? 22 .  veljača   2016 .

Kako odabrati dobar hosting?

Različite su verzije kojima započinjemo poslovni odnos sa svojim klijentima, ali kod svih je podjednako to da se na samom početku riješava pitanje hostinga i domene. Klijenti su ovdje uglavnom u nedoumici kod koga zakupiti hosting, te što im je najpametnije odabrati. Svjesni važnosti ove problematike i u mnoštvu ponude, htjeli bi biti sigurni da ono što odaberu u budućnosti neće stvarati probleme u svakodnevnom radu i poslovanju. Svi smo svjesni koliko truda i vremena je potrebno da posao postane uhodan i uspješan.

Temelj takvog posla je zakup kvalitetnog hostinga.

Što je hosting?

Jednostavnim rječnikom, za one koji se tek upoznavaju sa terminima na webu, hosting je dio prostora na nekom serveru kojeg nudi pružatelj usluga najma hostinga gdje se pohranjuju podaci vaše web stranice ili internet trgovine.

Zašto je kvaliteta hostinga bitna?

Svima je važno da njihov web shop u svakom trenutku klijentima bude dostupan, da se brzo učita kad posjetioc dođe na njega, jer je upravo ta non-stop dostupnost prioritet uspješne online kupovine. Loš odabir hostinga je onaj kod kojeg je pristup serveru često nedostupan pa samim time i vaše stranice se ne mogu učitati.

Kako odabrati dobar hosting?

Mnogo je pružatelja usluge najma hostinga dostupno na internetu. Netko tko tek stiže na web i pokreće svoje poslovanje, teško će biti siguran da je odabrao kvalitetnog providera. Svakako preporučamo da potražite savjet kod pružatelja usluge izrade web sita ili shopa. Mi ćemo uvijek rado prenijeti naše iskustvo i iskustvo naših korisnika, te time olakšati odabir. Ne samo kvalitete, već i nekog od paketa koje provideri nude, kako bi poslovanje teklo bez poteškoća.

Ono od kuda će krenuti sam izbor hostinga je platforma: ona može biti Windows ili Linux. Razlika je u sustavu u kojem je rađena vaša web trgovina ili stranica. Tako će za korištenje sustava rađenog u ASP tehnologiji, kao npr. VSC Pro+ web trgovina, biti potreban Windows server. Dok će prilikom korištenja raznih„open-source“ CMS sustava, kao npr.platforme Wordpress, Joomla i sl.biti potreban Linux server.

Još jedna bitna stvar koju želimo naglasiti je sustav podrške kod web hosting providera. Svaka poteškoća na koju naiđete u daljnjem radu, a tiče se servera gdje imate zakupljen prostor, trebala bi biti riješena u najkraćem mogućem roku.

Na kraju je još potrebno spomenuti razliku između shared servera i virtualnih servera. Za manje kompleksne stranice i jednostavnije internet trgovine preporučamo jeftiniji shared server, gdje dijelite prostor na serveru sa drugim korisnicima.

Započnite brzo i jednostavno prodaju svojih proizvoda putem interneta!

Zatraži ponudu