VscPro
Promoviranje Internet trgovine 2018-11-19 https://www.vsc-pro.com/izrada-web-shopa-koji-prodaje/2172/blog/
Promoviranje Internet trgovine 19 .  studeni   2018 .

Promoviranje Internet trgovine

Izrada web trgovine bez Internet marketinga? Ne pomišljajte! Ogromna količina sadržaja je na netu, pa kako da se baš vaša ponuda istakne u moru drugih? No srećom, uvijek postoje načini kojima možete djelovati na korisnike da uđu upravo u vaš web shop! Na pitanja: „kako da korisnici odaberu moj web shop?“ Ili „kako da prodamo više?“ odgovor je uvijek marketing. Marketing je poslovni proces koji promovira vaš proizvod ili uslugu. U ovom blogu smo nabrojali glavninu marketinških metoda kojima možete riješiti svoje promotivne probleme i izazove. To može biti jedna početna pozicija za razvijanje vaših daljnjih ideja u e-commerce poslovanju.

Dizajn prilagođen mobitelimaViše nije nikakva novost da čak i u B2B poslovanju, veliki broj korisnika posjećuje web sjedišta putem mobitela. Stoga ovdje ne treba posebno objašnjavati niti naglašavati zašto bi svaka Internet trgovina trebala imati responzivni dizajn kojim se funkcionalno reproducira web stranica na svim veličinama monitora.

Analytics


Alat za mjerenje posjeta i performansi web sjedišta bez kojih je danas nezamislivo imati Internet trgovinu. Pomoću Google Analytics-a možete provjeriti na koji način korisnici i u kojem broju pristižu u vašu Internet trgovinu: organskom pretragom (SEO), plaćenim oglasima, društvenim mrežama, direktnim ulaskom ili upućivanjem sa drugih stranica. Taj alat će vam pomoći da razumijete koja marketinška metoda daje dobre rezultate, a na kojima treba više poraditi. I u kojem smjeru ide vaše cijelokupno e-commerce poslovanje. U njemu imate mogućnost podešavanja conversion tracking i goal-ova koji mogu biti na primjer preplata na newsletter.

SEO – Search Engine OptimizationOptimizacija web stranice je relevantnost podataka koju stranica nudi kod indeksiranja za određeni traženi pojam. Neke osnovne funkcije optimizacije bi trebali od samog početka uređivati. Za početak ne bi smjeli preskočiti slijedeće korake:

Pisanje naslova koji pozivaju na angažman – on treba biti smislen i za korisnike i za tražilice
Pisanje meta opisa koji potiču korisnike na akciju – on nema direktan utjecaj na poziciju na tražilici ali korisniku daje informacije o stranici i samim time ga potiče da klikne na link. Kod pisanja treba pripaziti na duljinu i držati se duljine otprilike 260 karaktera. Važno je da poziva na akciju – nemojte se ustručavati započeti opis sa „kupite“ i „probajte“.
Pisanje alt tekstova na slikama
Postavljanje jasnih URL-ova na stranicama – trebaju biti lagani za čitanje, bogati ključnim riječima, jedinstveni i kratki.
Koristite https sigurnosni protokol – tražilice vole štititi korisnika, pa tako im i nude stranice koje imaju sigurnosne protokole ispred onih koje nemaju

Suradnja sa influencerimainfluencer


Za razliku od slavnih osoba, influenceri mogu biti bilo tko i nalaziti se bilo gdje. Važna je brojka njegovih/njezinih sljedbenika na You Tube-u i društvenim mrežama. Influenceri postoje unutar svake industrije – samo ih morate pronaći. Vrijednost angažiranja influencera nije u brzom povratu novca već u gradnji dugotrajnog čvrstog odnosa sa svojim korisnicima.

Content marketingOva aktivnost uključuje kreiranje i dijeljenje raznih postova, blogova i video isječaka koji ne promoviraju direktno vaše poslovanje. Njihova svrha je stimuliranje interesa o raznim područjima vaše prodaje, usluge, servisa i sl. Iz tog razloga takav sadržaj treba biti informativan, koristan i zabavan. Ali kako da znate što je korisno i zabavno vašim korisnicima? Tako što ćete identificirati svoje korisnike i saznati koje stvari ih motiviraju. Postavite si pitanja:

• Kome možete pomoći?
• Tko može imati koristi od proizvoda i usluga koje nudite?
• Što vašu tvrtku čini drugačijom od ostalih na tržištu iz iste branše?

Google Analytics vam u tome može mnogo pomoći.
Ako se odlučite na pisanje sadržaja, znajte da vam može pomoći mnogo čitanja sličnih članaka iste teme. Postoji i mnogo tečajeva na kojima možete puno toga naučiti o pisanju na webu. I naravno, što više pišete s vremenom postajete sve vještiji i bolji.

Email marketingEmail je zasigurno najstarija i najproduktivnija forma web marketinga. Da bi uopće email marketing mogao postići svoju svrhu, trebate imati bazu email preplatnika. Postoji mnogo varijanti kako dosegnuti do korisnikova potpisa na email listu. Možete postaviti upadljiv gumb koji iskače prilikom dolaska na web sjedište, postaviti email kontakt formu u footer i time će biti vidljiva na svim stranicama web sjedišta, ponuditi dodatni popust ukoliko se korisnik upiše na email listu ili možda putem društvenih mreža. Email forma treba biti jednostavna za unos.

Google Ads kampanjePlaćenim kampanjama možete dosegnuti veći broj ciljanih korisnika za određene ključne termine kreiranjem oglasa i grupa koje će se prikazivati korisnicima na vrhu ili dnu stranice na pretraživačkoj mreži.

Remarketing kampanje

Njihova je svrha prikazivanje potencijalnim korisnicima koji su već posjetili vaše web sjedište.

Društvene mrežeNezaobilazan dio prisutnosti na internetu u današnje vrijeme. Vaša web trgovina može dosegnuti veliki broj ciljane publike putem društvenih mreža. Nikako nemojte zaboraviti da ljudi na društvenim mrežama kontaktiraju sa svojim prijateljima u ležernim temama i izbjegavajte ih opterećivati nepotrebnim podacima i temama.

Započnite brzo i jednostavno prodaju svojih proizvoda putem interneta!

Zatraži ponudu