VscPro
Izrada uspješnog modernog web shopa 2016-2-29 https://www.vsc-pro.com/izrada-uspjesnog-modernog-web-shopa/27/blog/
Izrada uspješnog modernog web shopa 29 .  veljača   2016 .

Izrada uspješnog modernog web shopa

Hajde da saberemo sve u jednu priču :-). Koje sve korake je potrebno poduzeti kad otvaramo internet trgovinu? Kojim redom uopće krenuti... O većini tih segmenata, mi u VSC Pro+ (Virtual Shopping Centar) smo vas zasebno već informirali sa osnovama.

Ponekad se u izradu web shopa kreće nakon što je off line poslovanje već dobro uhodano, naziv brenda, lokacija vaših trgovina i ponuda asortimana poznati su široj publici. Ali isto tako su česte situacije da se u ecommerce poslovanje ulazi bez iskustva off line poslovanja. Ta činjenica neće biti nedostatak ako ste potpuno novi u trgovanju. Dapače, mnogi i u tim situacijama vrlo uspješno zabljesnu na webu. I to je čest slučaj...

Dakle, infografika prikazuje početak ecommerce poslovanja od pozicije kad se stvori ideja da je internet trgovina pravi smjer da vaše poslovanje krene uzlaznom putanjom. Nemojte biti sumnjičavi ako je vaša ideja drugačija od neke „uobičajene“ ponude na internetu, odnosno ako vam se čini da takvih proizvoda još nema na webu. Odlično! Danas je mnogo marketinških alata koji će na brz i povoljan način (a neki i besplatno) uputiti potrošače na vaš proizvod i naći put do kupaca.

Ovdje vas savjetujemo da ne poduzimate nikakve slijedeće poteze dok dobro i detaljno ne proučite sve zakonske regulative koje je potrebno ispuniti. Bez obzira da li otvarate obrt ili poduzeće; odnosno da li ste taj segment već isposlovali, proučite i Zakon o elektroničkoj trgovini, kako bi ga ispravno primijenili na svoju vrstu poslovanja i vrstu robe ili usluge koju nudite u svom web shopu.

Nakon odabira naziva domene, VSC Pro+ postavlja internet trgovinu na hosting koji ste odabrali, te je na vama da unesete svoj prodajni asortiman putem administracije na jednostavan način. Kod punjenja artikala i opisa proizvoda treba obratiti pozornost na ključne riječi kako bi SEO optimizacija pozicionirala vaše proizvode na što bolju poziciju na tražilicama.

Payment gateway sustavi za naplatu vam mogu naplatu učiniti sigurnijom, te imate mogućnost da uz VSC Pro+ internet trgovinu koristite jedan od takvih sustava. Kao što su: CorvusPay, Webteh, T-com PayWay, WS Pay, PayPal i dr.

Dostava, važan dio ecommerce procesa. Kad je s vaše strane sve korektno odrađeno kod same kupnje, točna i ispravna dostava će biti točka na i zadovoljstva vašeg kupca. Integracija sa GLS sustavom koju vam također nudimo kao mogućnost uz inetrnet trgovinu, zasigurno će olakšati taj dio.

Zbog uspješnijeg plasiranja vaših proizvoda i usluga na netu, preporuka je korištenje nekih od marketinških alata. Izrada Adwords kampanje, oglašavanje na nekoj od društvenih mreža, video oglašavanje neki su od njih. Njihova primjena se dosta rasprostranila na internetu i smatra ih se važnim segmentom ecommerce poslovanja.

I na kraju, rezultat ovog procesa je zadovoljan kupac, koji će to zadovoljstvo rado podijeliti dalje, te samim tim donijeti prosperitet vašeg poslovanja.

ideja

Započnite brzo i jednostavno prodaju svojih proizvoda putem interneta!

Zatraži ponudu