VscPro
Izglasana jeftinija dostava online kupovine unutar EU 2017-6-6 https://www.vsc-pro.com/izglasana-jeftinija-dostava-online-kupovine-unutar-eu/2101/blog/
Izglasana jeftinija dostava online kupovine unutar EU 6 .  lipanj   2017 .

Izglasana jeftinija dostava online kupovine unutar EU

Ovih dana je objavljena vijest kako je izglasana Uredba o prekograničnoj dostavi paketa prema prijedlogu naše zastupnice u Europskom parlamentu Biljane Borzan. Ta Uredba ima za cilj pojeftiniti cijene dostave za krajnje korisnike, a time i povećati transparentnost tržišta dostave unutar EU. Zastupnica Borzan je istaknula kako 30% Hrvata mjesečno kupuju putem interneta i da pritom nisu ravnopravni sa kupcima iz EU. Cijena dostave je nerijetko viša nego prema ostalim državama članicama EU, a ponekad niti nema dostave u Hrvatsku. Najgore je kada kupac za to sazna tek u zadnjem koraku procesa kupovine. Upravo se ovom odredbom žele otkloniti prepreke za daljnji razvoj online trgovine. Jer, nesumnjivo je da je internet trgovina sektor koji raste. Donošenjem ovakve Uredbe, Europska komisija predviđa rast online trgovine sa 5 na 15%. Time bi se osigurao rast BDP-a za 1,7% na razini cijele EU. Ovakva Uredba može samo pospješiti rast i razvoj ovog sektora. Učinci ove Uredbe će se evaluirati svake tri godine kako bi se poduzele dodatne mjere u slučaju izostanka smanjenja cijena.

Uz navedeno, ova Uredba će donijeti i bolju zaštitu potrošača, te mogućnost da svaki kupac iz EU može naručivati po transparentnim uvjetima.

Ovakvim inicijativama se otvaraju veća područja na kojima hrvatski web shopovi mogu biti konkurentni sa ponudom i cijenama. Ali isto tako vlasnici web shopova trebaju biti svjesni veće konkurencije koja nam u ovoj situaciji dolazi iz stranih zemalja. U svakom slučaju je važno da se takva konkurentnost prati i da se zadovolji ponuda tržišta koje polako ali sigurno gubi državne granice. Budućnost takve internet trgovine je pred nama, trebamo biti svjesni svih promjena koje prati takvo tržište.

Započnite brzo i jednostavno prodaju svojih proizvoda putem interneta!

Zatraži ponudu