VscPro
I dalje raste broj korisnika web prodaje 2017-9-12 https://www.vsc-pro.com/i-dalje-raste-broj-korisnika-web-prodaje/2113/blog/
I dalje raste broj korisnika web prodaje 12 .  rujan   2017 .

I dalje raste broj korisnika web prodaje

Uvijek nas vesele podaci o porastu broja korisnika Internet trgovine na našim podnebljima. Istraživanja pokazuju konstantan porast kako na europskom tržištu, tako i kod nas u Hrvatskoj. Prema istraživanju Consumer Conditions Scoreboard 2017, a koju nam prezentira Shoper's Mind, broj on line kupaca u EU se udvostručio u posljednjih deset godina. Podaci nas podsjećaju kako je 2007. godine 30% korisnika kupovalo putem interneta. U 2017. taj se postotak popeo 55%. Važno je napomenuti kako je taj porast zacijelo uvjetovan i znatnim porastom povjerenja korisnika u kupovinu putem interneta. Tako da trenutno u Hrvatskoj samo 9% korisnika nema još uvijek nikakvog iskustva sa online kupovinom, a 48% takvu kupovinu obavlja redovito. 22% kupuje samo u hrvatskim web shopovima.

Internet korisnici u Hrvatskoj su postali svjesniji svojih potrošačkih prava, što je očigledno jedan od uzroka ovog porasta. Dobro je ovdje spomenuti kako 41% hrvatskih Internet potrošača smatra kako su marketinške metode suviše nametljive. Web trgovci oprez! Pripazite da vaše ulaganje u marketing ne stvara kontra efekt!

Dok sa druge strane, upravo web trgovci vape za preciznijim uputama o zakonodavstvu kod prodaje putem interneta. Stvarno se nadamo da će doći do poboljšanja u što skorije vrijeme.

Zanimljive prognoze nam daje Forrester prema kojima će E-commerce tržište zapadne Europe u slijedećih pet godina imati stopu porasta od 11,3%. Proporcionalno tim podacima, i za Hrvatsku se očekuje određeni porast web kupovine.

U Hrvatskoj se i dalje putem interneta najviše kupuje odjeća i obuća, otprilike 30-tak %. Na slijedećem mjestu su razni elektronički uređaji, audio i video oprema i sl. sa otprilike istim udjelom prodaje. Dok ljepota i zdravlje i dom i vrt imaju 14% udjela prodaje na internetu u Hrvatskoj.

Vlasnici web trgovina su izgleda postali svjesniji kako samo konstantan rad i briga mogu rezultirati napretkom prodaje. Isto tako i tehnička podrška sa naše strane koja prati sve promijene i poboljšanja na E-commercu tržištu idu u korak sa spomenutim porastom Internet prodaje.

Izvor: Shoper's mind

Započnite brzo i jednostavno prodaju svojih proizvoda putem interneta!

Zatraži ponudu