VscPro
Facebook naš svagdašnji! 2016-4-26 https://www.vsc-pro.com/facebook-nas-svagdasnji/35/blog/
Facebook naš svagdašnji! 26 .  travanj   2016 .

Facebook naš svagdašnji!

Teško je zaobići pojam Facebooka kad se spominju načini na kojima se prezentirate na internetu: od privatnih, društvenih do poslovnih objava. Toliko se uvukao u sve pore našeg društva da je na neki način postao fenomen današnjice. Ako ga do sada niste prihvatili na bilo koji način, vjerujte da je stiglo vrijeme – ako niste ovdje prisutni, „kao da vas niti nema“.

Istraživanja pokazuju različite podatke o uspješnosti društvenih mreža, pa tako i Facebooka na mnoge vrste poslova. Kod nekih je prioritet u oglašavanju i pokazuje sjajne rezultate. To su obično one djelatnosti koje su i započele svoj biznis na toj društvenoj mreži, s vremenom narasle i uvidjelo se da će daljnje poslovanje znatno olakšati preseljenjem u web trgovinu. Uglavnom zbog većeg broja narudžbi kojima se u internet trgovini sve to puno jednostavnije izvršava. No tada im Facebook i dalje mnogo znači kod oglašavanja proizvoda, jer postoji mnoštvo pratitelja.

Nešto je teže u obrnutim situacijama. Vaš web dućan je narastao jer postoji već nekoliko godina, dobro posluje, imate konstantan blagi porast prodaje i odlučili ste ga reklamirati ina Facebooku. Odaziv ispočetka možda i nije najuspješniji. Dok ne pokrenete prve kampanje, vjerojatno i nikakav. Kampanjama bi najprije trebali predstaviti svoj brend, a s vremenom ići sa pojedinačnim proizvodima i postovima. U ovakvim situacijama, nekih konkretnih rezultata vjerojatno neće ni biti. Ali tu se vraćamo na početak ovog posta: male su šanse da će se osjetiti neki porast prodaje ili veća posjećenost internet trgovine, ali mnoštvo pratitelja i njihovih prijatelja će zamijetiti vaše proizvode. Upravo je to velika prednost Facebooka, mogućnost da vaš posao u kratkom vremenu, za malo novaca vidi veliki broj ljudi.

Podaci koji nam govore da će slijedeće godine kompanije trošiti 11 milijardi dolara na oglašavanje na društvenim mrežama u SAD-u. I da će do 2020. godine više od 5 milijardi svjetskog stanovništva koristiti društvene mreže. Svakako su brojke koje potvrđuju koliko je nužno da ste prisutni na ovakvim mrežama bez obzira na cilj koji želite postići. Kako, na koji način, koliko objavljivati postove i slike, teško je unaprijed definirati. U svakom slučaju je potrebno da ste u tome redoviti.

Započnite brzo i jednostavno prodaju svojih proizvoda putem interneta!

Zatraži ponudu