VscPro
Dobrim poslovnim kontaktom do neodlučnih kupaca 2016-9-20 https://www.vsc-pro.com/dobrim-poslovnim-kontaktom-do-neodlucnih-kupaca/67/blog/
Dobrim poslovnim kontaktom do neodlučnih kupaca 20 .  rujan   2016 .

Dobrim poslovnim kontaktom do neodlučnih kupaca

Koliko puta ste sami sebe uhvatili kako ste naišli na neki zanimljiv i/ili povoljan proizvod i označili ga za kasniju detaljniju provjeru i....nikada se više vratili na njega. Da li iz razloga što ste naišli na neke druge proizvode ili jednostavno zaboravili na ovaj označeni, konačan cilj – konverzija, u tom slučaju se nije ostvarila. Niste jedini, veliki broj ljudi tako reagira prilikom pretrage internetske ponude. Ima li tome lijeka, možemo li učiniti nešto da korisnike vratimo na označeni proizvod i da se ostvari ta željena konverzija?

Takve korisnike interneta ili potencijalne kupce je korisno podsjetiti na dotični proizvod. Povremeno poslati email. Ponuditi im pretplatu na newsletter, na taj način ih se može pravodobno i malo opširnije obavještavati o tom i sličnim proizvodima.

Putem društvenih mreža se isto tako mogu održavati uspješni kontakti. Objavom određenih postova biti korisniku podsjetnik ili sredstvo putem kojeg bi korisniku pružili mogućnost da se eventualno javi nama.

Prodavači skupljih, ekstravagantnijih proizvoda znaju da je kod kupaca potrebno prvo zadobiti njihovo povjerenje. U takvim slučajevima je u početku nužno ostvariti kontakt i pokušati educirati korisnika o tom proizvodu ili putem dodatnih materijala (dokumenata, videa i sl.) ili nekim konkretnijim načinom (određeni tečaj, webinar, poglavlje knjige i sl.). Ponuditi korisniku neki poseban kupon za kupnju kreiran baš za njega može isto tako biti dobar način kako pridobiti neodlučna kupca.

Recenzije zadovoljnih kupaca na vašem webu će isto tako biti dodatni pokretač kod nekih potencijalnih kupaca. Ako vaš brend ima i korisničku službu, i to može biti način na koji ćete kontaktirati potencijalnog kupca. U ovim slučajevima oprezno, jer nezadovoljni kupci i loša korisnička služba mogu dosta naštetiti vašem poslovanju!

Jedna izvrsna strategija za pridobivanje potencijalnih i novih kupaca je da pokušate razmišljati o svom proizvodu kao oni. Zapitajte se zašto bi netko kupio vaš proizvod! Koje su prednosti vašeg proizvoda, a što bi mogli biti nedostaci iz njihove perspektive. Na taj način se mogu korigirati neke pojedinosti na proizvodu (cijena, dostava, količina itd.) koje mogu presuditi kod ostvarivanja konverzije odnosno same prodaje proizvoda.

Započnite brzo i jednostavno prodaju svojih proizvoda putem interneta!

Zatraži ponudu