VscPro
Blagdanska kupovina kakvu volimo! 2016-12-6 https://www.vsc-pro.com/blagdanska-kupovina-kakvu-volimo/78/blog/
Blagdanska kupovina kakvu volimo! 6 .  prosinac   2016 .

Blagdanska kupovina kakvu volimo!

Pred nama je mjesec kojem se svi jako veselimo! Pun obiteljskih okupljanja, veselja i darova. Nismo sigurni što nas od toga najviše veseli, sve skupa ima jednu veliku čar i ugođaj! Potrošnja u svakom kućanstvu u tom mjesecu raste, no o tome ćemo brinuti u siječnju... Financijski stručnjaci predviđaju pola milijarde veću potrošnju od prošle godine koja je tada iznosila oko 12 milijardi kuna! Obzirom da je ove godine rast trgovine na malo 3,2 posto, za razliku od prošle godine kad je bio 2,4 posto. Koliki dio tog kolača možemo ubrati putem online prodaje? Ovdje je dobro podsjetiti se da web shopovi u Hrvatskoj iz godine u godinu sustavno povećavaju svoje prihode. Najviše iz razloga praktičnosti i dostupnosti. A i sigurnosni standard takve kupovine je u znatnom porastu. Iako su to sve razlozi većeg broja kupaca, sam čin kupovine nije nužno prisutan. Kupci će provesti dosta vremena u online istraživanju poklona za svoje najbliže. No u konačnici se kupac možda ipak odluči vidjeti proizvod u živo, pa svrati do najbliže trgovine.

Što poduzeti da je takvih kupaca što manje, a obavljene kupovine u vašem web shopu više?

Budite aktivni na društvenim mrežama! Objavljujte postove sa ponudama, promocijama i popustima kako bi namamili što više kupaca u svoju internet trgovinu. Kod novih kupaca postoji rizik od napuštanja košarice, pa na njih treba vrebati posebnom pažnjom. Rasprodaje i popusti su svakako najbolji mamac za kupovinu, pa će tako djelovati i na nove kupce. Ako ste u fazi pridobivanja novih kupaca, ovo je pravo razdoblje za vas!

Slijedeće što privlači kupce u potrazi za blagdanskim poklonima su one slatke i osjećajne božićne reklame u kojima svi skupa uživamo u ovo doba godine. Promovirajte svoju ponudu u duhu takvih poruka, uz naglasak kako je baš taj proizvod bio izvor veselja za nekoga. Takva reklama će potencijalnog kupca tada lako prevagnuti kod odluke o kupnji.

Uvijek pratite konkurenciju! Provedite kompetitivno istraživanje o tome što vaša konkurencija nudi za blagdane, kakvu ponudu i popuste nude. U prosjeku kupci posjete četiri web trgovine prije nego se odluče na kupnju, to bi svakako bio valjani razlog da pratite konkurenciju!

Ako nemate „live chat“ u svojoj internet trgovini, razmislite o tome da postavite makar privremeno kako bi u svakom trenutku bili na raspolaganju svojim kupcima (u svakom slučaju prije nego što otiđu u drugu trgovinu).

I na kraju ponovno spominjemo besplatnu dostavu. Jedan od najupečatljivijih mamaca za kupovinu. Svakako je iskoristite za vrijeme blagdanske potrošnje!

Započnite brzo i jednostavno prodaju svojih proizvoda putem interneta!

Zatraži ponudu