VscPro
Aktualne navike E-commerce potrošača 2018-6-19 https://www.vsc-pro.com/aktualne-navike-e-commerce-potrosaca/2148/blog/
Aktualne navike E-commerce potrošača 19 .  lipanj   2018 .

Aktualne navike E-commerce potrošača

Kao vlasnik E-commerce poslovanja, zacijelo primjećujete da se navike kupaca iz godine u godinu mijenjaju. Kupci očekuju nešto drugačije i više od web sjedišta E-commerca. Oslanjaju se na nove ljude ili izvore kako bi im pomogli da donesu pravu odluku o kupnji i kupuju proizvode. Kao vlasnik tvrtke, vaš je posao razumjeti kako Vaši klijenti pristupaju kupnji proizvoda na internetu. Da biste nastavili s održavanjem i rastom svojeg poslovanja ove godine, morate znati što u konačnici zaustavlja ili nagovara vašu ciljanu publiku da kupuje od vas, a vi morate znati koje mjere poduzeti kako bi se trend rasta prodaje nastavio.

Potrošači vole video isječke – i gledaju ih više nego ikada prije. Statistika iz Wordstreama nam prikazuje takve rezultate: 45% ljudi gleda You Tube ili Facebook video isječke više od jednog sata tjedno, dok video zapisi proizvoda imaju 85% veću vjerojatnost za kupnju! Izradu video zapisa možete prepustiti profesionalcima koji se time bave ili ih sami izradite ukoliko imate iskustva i kvalitetnu opremu za snimanje. Naravno, potrebno je da postavite neki cilj kod izrade i postavljanja video isječaka: želite li publiku zabaviti ili educirati, gradite li autoritet ili zajednicu, te da li želite predstaviti značajke svojih proizvoda? Ako se želite više približiti svojim potrošačima, neka video isječci govore više o vašoj tvrtki i vašem timu.

Potrošači sve više traže dobre tvrtke ispred dobrih proizvoda. Iz tog razloga bi trebalo obratiti pozornost na specifična iskustva koja potrošači žele istražiti, te zajedničko iskustvo koje dijele vaši korisnici. Npr. jesu li to roditelji, zaljubljenici u sport ili strastveni kuhari. Tome prilagodite jezik kojim se obraćate i marketinške materijale.

Kod korisnika još uvijek postoji određena doza straha da kupljeni proizvod u stvarnosti neće izgledati kao onaj na slici u Internet trgovini, te da će naići na poteškoće ukoliko će kupljeni proizvod morati zamijeniti ili vratiti. Kao vlasnik Internet trgovine morate korisniku osigurati takvu sigurnost, od samog početka pregledavanja proizvoda, pa do kupovine i dostave. Iz tog razloga možete ponuditi komunikaciju u stvarnom vremenu putem chat boxa u svojem web shopu. Zatim, kao što nam i sama GDPR uredba od 25.5. nalaže, prikažite svojim korisnicima transparentnu Politiku privatnosti podataka. Prikažite svjedočanstva svojih potrošača dobivenih putem recenzija i komentara. Da biste nastavili s razvojem svojeg E-commerce poslovanja u godinama koje dolaze, trebate biti pristupačni, korisni, istiniti i uvijek voljni komunicirati.

Personalizacija će kupcima dati osjećaj da vam je osobno stalo do njih – vole znati da imate zabilježene njihove prošle narudžbe i da znate kako se zovu. Iz tog razloga prilagodite email kampanje i ponudite kupcima personalizirane ponude.

Započnite brzo i jednostavno prodaju svojih proizvoda putem interneta!

Zatraži ponudu