VscPro
Zašto vaš web shop ne ostvaruje dovoljno konverzija? 2017-9-18 https://www.vsc-pro.com/zasto-vas-web-shop-ne-ostvaruje-dovoljno-konverzija/2114/blog/
Zašto vaš web shop ne ostvaruje dovoljno konverzija? 18 .  rujan   2017 .

Zašto vaš web shop ne ostvaruje dovoljno konverzija?

Otvorili ste Internet trgovinu, napunili je artiklima, postavili prikladne slike uz njih i očekujete kupce. No, ništa se ne događa. Posjetioci tu i tamo kliknu na stranicu, no konverzije se gotovo i ne ostvaruju. Ne očajavajte! Postoji nekoliko važnih faktora po kojima možete otkloniti probleme u svom web shopu. Krenimo redom:

Vaša Internet trgovina ostavlja loš prvi dojam na korisnika! – situacija kada korisnici ne mogu pronaći ono što ih zanima može uzrokovati dosta nisku stopu konverzije. Neki od razloga tome mogu biti:

- Loša navigacija – pobrinite se da korisnici lako pronalaze najpopularnije artikle

- Loša pretraga – pobrinite se da rezultati pretraživanja odgovaraju onome što korisnici žele

- Loše filtriranje i sortiranje – ne pretjerujte sa brojem filtera i mogućnosti sortiranja, suzite ih na izbore koji zadovoljavaju vaše korisnike

Web shop nije optimiziran! – kada pokrećete svoju web prodaju, nužno je potrebno optimizirati kategorije i artikle za tražilice. U administraciji VSC Pro+ Internet trgovine su sadržane stavke u kojima možete na jednostavan način unositi podatke za SEO. Svakako je naša preporuka da nakon toga cjelokupni SEO proces prepustite stručnjacima i otklonite mogućnost loše pozicije na tražilicama.

Možda vam kupci ne vjeruju! – povjerenje korisnika je još jedan važan faktor za povećanje konverzija vaše online prodaje.

- Posebno obratite pažnju na kontaktnu stranicu vašeg web shopa – unesite sve vaše podatke i punu adresu, a i fotografija vašeg tima nije na odmet.

- Oprezno birajte metode marketinga – neželjene marketinške metode mogu upropastiti i najpovoljniju ponudu.

- Postavite mogućnost pisanja recenzija i komentara

Trošak dostave je previsok! – boljka koju smo spomenuli već nebrojeno puta. Međutim, statistike govore da je to i dalje jedan od glavnih problema kod ostvarivanja konverzija u web shopu.

Ne koristite metode remarketinga! – remarketing je dobar način kako privući pažnju posjetioca vaše Internet trgovine. No, oprez kod takve metode! Ne koristite ju predugo i prečesto, jer vrlo lako postignete neželjeni efekt: da korisnicima postanete prenapadni. Dobre strategije za kvalitetno korištenje remarketinga su:

- Kvalitetna i dobra ponuda za korisnike koji su posjetili vašu Internet trgovinu

- Ponudite relevantne dodatne ponude korisnicima

I vama i nama je cilj da se u vašem web shopu ostvaruje visoka stopa konverzija! Zajedničkim trudom ćemo postići veći napredak!

Izvor: Winbounce

Započnite brzo i jednostavno prodaju svojih proizvoda putem interneta!

Zatraži ponudu