VscPro
Započnite dobru poslovnu godinu 2021-1-5 https://www.vsc-pro.com/zapocnite-dobru-poslovnu-godinu/2199/blog/
Započnite dobru poslovnu godinu 5 .  siječanj   2021 .

Započnite dobru poslovnu godinu

Svake godine u siječnju se osjeća popriličan pad prometa u svim Internet trgovinama. No, taj pad je moguće dosta ublažiti ako pokrenete određene aktivnosti i ako pametno iskoristite vrijeme za poboljšanje poslovanja.

Potaknite kupce u prosincu da troše i u siječnju tako što im ponudite poklon bon kad potroše određeni iznos. Ograničite iskoristivost tog bona u toku prvog mjeseca slijedeće godine. Kupcima će to biti prilika da kupe neki omiljeni artikl sa umanjenim iznosom koji su dobili putem bona.

Prosinac može biti odličan period za prikupljanje novih email adresa putem kojih se u siječnju mogu slati posebne ponude, akcije i sniženja. Većina trgovaca bi trebala težiti prikupljanju email adresa kod svake kupovine. Dobro bi bilo razmisliti i o njihovom prikupljanju u fizičkim trgovinama gdje možete kupcima ponuditi simbolični popust prilikom upisivanja email adrese na promotivni letak. Svi prikupljeni kontakti otvaraju brojne mogućnosti marketinških aktivnosti u siječnju.

U ova nesigurna vremena najbolje što možete učiniti za svoje kupce je da se osjećaju sigurno u vašoj Internet trgovini. Da biste zadobili njihovo povjerenje, prvenstveno im ponudite informaciju o zdravstvenim i sigurnosnim mjerama kod isporuka narudžbi. Objavite na svojoj naslovnoj stranici na koji način poslujete i koje sigurnosne mjere koristite te ih isto tako možete objaviti putem newslettera i društvenih mreža.

Sada je više nego ikada važno da se vaša Internet trgovina prikazuje na tražilici visoko u rezultatima pretraživanja. Važno je, jer i sami korisnici vrše pretrage više nego ikada ranije. Ažurirajte i svoje podatke o radnom vremenu, adresi i dostupnosti.

Možda pomalo zanemarena činjenica kako je važno da vaši zaposlenici budu dobro upoznati sa vašim prodajnim asortimanom, jer samo na taj način mogu kvalitetno prodavati proizvode i kupcima davati točne informacije. Bez obzira što se roba prodaje putem interneta, uz priložene slike i opise, uvijek se događaju situacije kada kupac treba neke dodatne informacije ili je u nekoj nedoumici. Siječanj može biti odličan period godine kada svoje zaposlenike možete uputiti na koji način da se bolje educiraju o vašim proizvodima. Omogućite svojim zaposlenicima interakciju s vašim kupcima - nemojte ih pretrpavati ostalim projektima, neka im korisnici uvijek budu na prvome mjestu.

Ovaj aspekt bi trebalo uvijek primjenjivati, bez obzira na period u godini. Uz njega bi svakako bila preporuka postavljanje jasnih prodajnih ciljeva te pratiti njihovo ostvarivanje. Početak godine je idealan period kada se razmatraju i postavljaju ciljevi. Nakon što ih definirate, predstavite ih svojem prodajnom timu i zajedno dogovorite na koji način će se ti ciljevi najkvalitetniji i ostvariti.

Ovo zatišje na početku godine iskoristite za manji redizajn vaše Internet trgovine. Stvorite dojam višedimenzionalnog dizajna uz pomoć dodavanja boja, visina ili dubina gdje je to moguće. Postavite jasan fokus na detalje koji su korisnicima važni kako bi se brže i lakše na njih usredotočili. Pomozite ljudima da vide vaše proizvode na djelu. Stvorite zaslone koji prikazuju vaše proizvode u upotrebi ili kupcima omogućite da ih isprobaju.

Budite društveno odgovorna tvrtka, ljudi su uvijek više naklonjeni takvim poslovnim djelatnostima. Upravo se i nalazimo u razdoblju kada možemo donirati i pomagati ljudima više nego ikad prije. Navedeno nema direktnog utjecaja na poslovanje, povećanje prodaje i slično, ali dobročinstvo nas čini boljim i kvalitetnijim ljudima u svim segmentima, pa tako i u poslovnima. Vremena su izazovna, ne može se nikako nazvati dobra, ali zato možemo sami činiti dobre stvari i uljepšati život drugima.

Postoje brojni načini za to koji uključuju:

• Doniranje dijela prodaje u dobrotvorne svrhe
• Biti više etičan prema načinu na koji proizvodite ili pakirate proizvode
• Podržavajte inicijative ili projekte zajednice
• Ulažite u svoju radnu snagu
• Stvarajte ili sudjelujte u događajima koji promiču dobre ciljeve

Započnite brzo i jednostavno prodaju svojih proizvoda putem interneta!

Zatraži ponudu