VscPro
Web prodaja u ljetnom periodu 2017-8-8 https://www.vsc-pro.com/web-prodaja-u-ljetnom-periodu/2107/blog/
Web prodaja u ljetnom periodu 8 .  kolovoz   2017 .

Web prodaja u ljetnom periodu

Ljetni period je vrijeme stagnacije za mnoge vrste poslova. Slična situacija se događa i sa Internet trgovinom. Dok većina ljudi pokušava naći osvježenje na morskim destinacijama, vi nemoćno promatrate kako vaša Internet trgovina ne ostvaruje baš neki promet. Vrijeme je da to promijenite i iskoristite ljetno zatišje za neke nove poslovne prilike.

Ako ste tokom godine razmišljali o uvođenju potpuno novog asortimana ili brenda u svoj web shop, ljeto je pravo vrijeme da to i učinite. Bez gužvi i pritiska, imate mogućnost da se potpuno posvetite razvojnoj strategiji prodaje noviteta u vašoj Internet trgovini. Od novog izbora asortimana, preko dobavljača, do stvaranja izvrsnih opisa i slika – mogućnost za predstavljanje novog asortimana je upravo savršen u to doba godine. U skladu s tim, imate vremena razviti i marketinške kampanje kako bi što kvalitetnije predstavili svoj novi asortiman.

U to vrijeme se također stvara prostor za početak pisanja bloga ili novosti. Ljeto je odličan period za planiranje tema za naredni period od nekoliko mjeseci, te priprema sadržaja i slika uz tekst. Ako ste razmišljali da pokrenete poslovno savjetovanje na webu ili ste možda razmišljali o pisanju E-book i pokretanju nekog tečaja (ukoliko je u skladu sa vašim poslovanjem), iskoristite za pripremu vrijeme kad su mnogi na godišnjem odmoru.

Možda se tokom godine niste uspjeli kvalitetno zabaviti popisom newsletter pretplatnika. Svakako uhvatite vrijeme kroz ljetni period, jer newsletter je vrlo vrijedan segment web prodaje. Osim što putem njega šaljete korisnicima obavijesti o prodajnim akcijama, pokušajte se uz nešto truda, obratiti svojim najvjernijim kupcima sa dodatnim pitanjima o kvaliteti i zadovoljstvu. Takve informacije će vam biti od neizmjerne koristi.

U svojoj Internet trgovini koristite samo jedan način marketing oglašavanja? Kroz ljeto možete pronaći vremena i iskušati i neku dodatnu opciju. Ta opcija vrlo vjerojatno neće u samom startu dati rezultate, ali dobrom pripremom možete ući u jesenski prodajni porast! S vremenom ćete moći vidjeti koja marketinška metoda daje konkretnije rezultate.

Ukoliko postoji neko poslovno okupljanje tokom ljeta, nemojte ga zaobići. Jer ljeto je idealno vrijeme u kojem je atmosfera mnogo opuštenija, pa samim time je mnogo lakše stvoriti dobre poslovne kontakte.

Koristite ljetne mjesece za dobru prodajnu podlogu kojom ćete dočekati prve jesenske dane. A oni ionako uvijek dođu prebrzo!

Započnite brzo i jednostavno prodaju svojih proizvoda putem interneta!

Zatraži ponudu