VscPro
Utjecaj recenzija na web poslovanje 2018-4-25 https://www.vsc-pro.com/utjecaj-recenzija-na-web-poslovanje/2141/blog/
Utjecaj recenzija na web poslovanje 25 .  travanj   2018 .

Utjecaj recenzija na web poslovanje

Pregledavanje on line recenzija tvrtki u 2018. godini je porastao na čak 97% korisnika. No kada su u pitanju lokalne tvrtke, stavlja li se više naglasak na pregledavanje recenzija određene lokalne tvrtke putem interneta ili word of mouth (od usta do usta). Takav način prenošenja informacija o nekoj tvrtki je do 2007. godine bio glavni izvor informacija, daleko više od pretraga na internetu. U današnje vrijeme, čak i kada čujemo određene informacije o nekom poslovanju, najprije ih provjeravamo na internetu. Ispred svih informacija, tražimo recenzije koje će nam iz iskustva ostalih korisnika dati vjerodostojne informacije. 85% korisnika vjeruje tim recenzijama kao i preporukama prijatelja, rodbine i sl.

Korist on line recenzija imaju u isto vrijeme i web prodaja i off line trgovine. Sve više ljudi će posjetiti i jedne i druge trgovine nakon čitanja pozitivnih recenzija.

On line recenzije imaju znatan utjecaj na odluku o kupnji korisnika. To je posebno važno manjim lokalnim tvrtkama čije robne marke nemaju kredibilitet kao veći lanci trgovina. Osim postizanja većeg kredibiliteta, utječu i na veću potrošnju korisnika. Prema istraživanjima, kupci će potrošiti 31% više nakon čitanja pozitivnih recenzija.

Pozitivne recenzije utječu i na SEO. Ukoliko se tvrtka spominje u recenzijama, poboljšat će se i rang u lokalnim pretraživanjima na tražilicama (University of California).

Recenzije na usluzi Google My Business prikazuju se u rezultatima Google tražilice i predstavljaju veliki faktor o utjecaju tvrtke. Također i Facebook recenzije utječu na uspjeh tvrtke.

I negativne recenzije su važne, jer na jednostavan način mogu pomoći kod nekih pogrešnih predodžbi korisnika prilikom upotrebe određenog proizvoda. Promptna reakcija tvrtke može otkloniti takve nedoumice kod korisnika. Naravno, odgovor na negativnu recenziju mora biti iskren, te ukoliko je potrebno preuzeti krivnju zbog lošeg iskustva i pokušati ispraviti pogrešku na najprihvatljiviji način.

U mnogim poslovima su prisutne loše recenzije, uglavnom se radi o nekolicini korisnika koji su nezadovoljni vašim proizvodima ili uslugom. No ako se javi porast negativnih recenzija, proizvod koji ih uzrokuje treba provjeriti i/ili ukloniti.

Započnite brzo i jednostavno prodaju svojih proizvoda putem interneta!

Zatraži ponudu