VscPro
Uspješna psihologija prodaje 2016-5-31 https://www.vsc-pro.com/uspjesna-psihologija-prodaje/53/blog/
Uspješna psihologija prodaje 31 .  svibanj   2016 .

Uspješna psihologija prodaje

Odavno smo spoznali koliko psihologija utječe na uspjeh prodaje. Poslovnom komunikacijom stvoriti odnos sa svojim potencijalnim kupcima, predstaviti tvrtku i asortiman u pravom svijetlu, a vještom komunikacijom ostvariti prodaju.

Na koji način koristiti takve metode psihologije u internet prodaji?

Ono što općenito kupci očekuju kod psihološkog pristupa su: povjerenje, odgovornost, sigurnost, okruženje i empatija.

Izgraditi povjerenje kod kupaca bi trebao biti osnovni cilj svakog trgovca. Potrebno je uložiti trud kako bi se izgradilo povjerenje, ali sa druge strane srušiti se može u jednom trenutku nekim pogrešnim korakom ili lošom komunikacijom sa kupcima.

Odgovornost prema vlastitom poslu, put je kojim će se izgraditi odgovornost i prema kupcima. Na način da se cijelokupni posao organizira tako da se ispunjavaju sve obaveze koje ste sa kupcima iskomunicirali.

Samopouzdanje trgovca će doprinijeti sigurnosti koju kupac očekuje od trgovca. Ali ona zahtijeva i temelj za takvu sigurnost, da je trgovac dobro upoznat sa onim što prodaje.

Pregledna, funkcionalna, jednostavna za korištenje internet trgovina doprinosi okruženju i kupcima stvara pozitivne sklonosti kod zadobivanja njihovog povjerenja.

U trenucima kad nije sve išlo po planu i kupci vam se požale na neke stvari u vašem poslovnom odnosu, morate pokazati empatiju kako bi došlo do zajedničkog rješenja problema. Također pokušajte stvoriti empatiju kroz stvaranje priče o vašem proizvodu i kompaniji.

Sve su to elementi svake vrste prodaje i usluga, pa tako i web prodaje. Iako se proizvodi nalaze u internet trgovini gdje kupci nemaju fizički kontakt sa prodavačem, svaki od ovih pristupa se upješno može uklopiti i prilikom online prodaje.

Prije svih nabrojanih psiholoških pristupa, pokušajte definirati svoje kupce, pa će vam biti lakše dokučiti na koji način razmišljaju, te kako donose odluke prilikom kupnje. Novitetima zadržite stare kupce i privucite nove. Neke proizvode ponudite kao limited edition te tako ubrzajte potražnju.

Potaknite ljude da u što većem broju ostavljaju komentare jer ćete time privući preostale kupce da kupuju.

Započnite brzo i jednostavno prodaju svojih proizvoda putem interneta!

Zatraži ponudu