VscPro
Trendovi kod optimizacije 2016-9-6 https://www.vsc-pro.com/trendovi-kod-optimizacije/65/blog/
Trendovi kod optimizacije 6 .  rujan   2016 .

Trendovi kod optimizacije

Digitalni trendovi i algoritmi tražilica mijenjaju se na svakodnevnoj razini. Kako bi pozicija na tražilici vaše internet trgovine bila na što višoj poziciji, potrebno ih je pratiti u što većem obimu i primjenjivati.

Svi smo već dobro upoznati da se pretraga vrši u najvećem broju na mobilnim uređajima. Smartphoni su prisutni u mnogim segmentima naše svakodnevice, a putem njih i vaši potencijalni kupci traže informacije. Internet trgovina nužno treba imati responsive dizajn, jer nažalost u protivnom gubi bitku na tržištu. Statistike još uvijek pokazuju da samu kupovinu korisnici još uvijek u većem dijelu obavljaju putem stolnih i prijenosnih uređaja.

Bez obzira na promjene koje nam nose tražilice sadržaj ostaje kralj. Kako da se vaša internet trgovina nađe pri vrhu tražilice je da redovito formirate relevantan i originalan sadržaj, jakog i upečatljivog naslova koji sadrže ključne riječi. Poželjni su i podnaslovi koji će razbiti duži tekst i voditi čitatelja po segmentima sadržaja. Često je poželjno da sadržaj koji formirate bude duhovit i zabavan. Zavisno od vrste teksta, poželjno je stvoriti dojam hitnosti kod čitatelja. Na način da je bolje kupnju ili posjetu napraviti u nekom kraćem roku, odnosno bez odgode.

Kako bi bio lakše čitljiv, sadržaj je poželjno raspodijeliti slikama i video isječcima. Oni stvaraju element zabave, a pružaju pauzu čitateljima. Video sadržaj korisnici vole pogledati i više od slika. Ako imate mogućnost popratiti svoj sadržaj video zapisom kvalitetne slike i zvuka, svakako će učiniti napredak za optimizaciju vaše stranice. Na taj način će vizualizirati sadržaj koji ste formirali. I slike i video isječke je potrebno optimizirati kroz meta tagove.

Da bi se trendovi efikasno pratili na svakodnevnoj razini, aplikacije se trebaju redovito nadograđivati u skladu sa novitetima. VSC Pro+ internet trgovina sustavno prati trendove i nadograđuje sustave svojih korisnika.

Započnite brzo i jednostavno prodaju svojih proizvoda putem interneta!

Zatraži ponudu