VscPro
Treba li nuditi popuste u web shopu? 2019-2-28 https://www.vsc-pro.com/treba-li-nuditi-popuste-u-web-shopu/2179/blog/
Treba li nuditi popuste u web shopu? 28 .  veljača   2019 .

Treba li nuditi popuste u web shopu?

Kod otvaranja web shopa, vlasnici se često i sa pravom dvoume trebaju li ponuditi popuste na svoje proizvode i usluge. U svrhu privlačenja što većeg i bržeg broja kupaca u novootvoreni web shop, vlasnici ponude popuste. Popusti su doista djelotvorno sredstvo za privlačenje kupaca i prodaja može brzo rasti. No, je li to situacija koja vama kao vlasniku web shopa koristi? Jedno nedavno istraživanje pokazalo je kako takva praksa, davanje popusta kupcima u web shopu, može biti opasno za profit poslovanja u dugoročnom periodu. Kako se ispostavilo, davanje popusta u e-commerce-u može uzrokovati pad vrijednosti proizvoda i ne pruža dugoročnu korist. Za primjer, jedna studija je pokazala kako čak 81% više hotela nudi popust nego prije 5 godina. Njih 75% tvrdi da im je to uzrokovalo štetu u poslovanju.

Opasnost je u tome što korisnici kada vide nižu cijenu vašeg proizvoda, smatraju da vaš proizvod manje vrijedi od konkurentnog. Što je proizvod više snižen, kod korisnika percipira umanjenu vrijednost.

Umjesto davanja popusta, trgovci bi trebali razmisliti o korištenju drugih metoda u svrhu pridobivanja kupaca. Gledajući realno, zašto korisnici ne kupuju kad dođu u vaš web shop? Imajte na umu podatak da samo 2% korisnika napravi kupnju kada prvi puta dođu u web shop.

Evo što korisnike zaustavlja da dovrše kupovinu:

• 61% dostava - 61% želi ostvariti besplatnu dostavu i više cijeni web shop koji to nudi. Takvog kupca naplata dostave će uvijek odvratiti od kupnje.
• 57% još nije spremno za kupnju – istraživanja pokazuju da slanje emaila o napuštenoj košarici tri sata nakon ostavljanja artikla, reducira napuštanje za čak 40%
• 21% brzina učitavanja stranice
• 17% sigurnost

Koje metode koristiti kako bi korisnici više kupovali u vašoj web trgovini?

Implementirajte program lojalnosti – kupci iz programa lojalnosti troše 13% više od prosječnih korisnika. Program lojalnosti možete koristiti za nagrade i povlastice svojim klijentima. Na taj ćete način moći privući nove korisnike i zadržati postojeće.
Prepoznajte i istaknite prednost svojeg brenda – za bolji učinak jasno istaknite prednost svojeg brenda u trenutku kupnje. Nudite li brzu isporuku, odličnu korisničku podršku, niz mogućnosti plaćanja ili nešto samo vama svojstveno? Pobrinite se da kupci uvijek pravodobno dobiju tu informaciju.
Opcija besplatne dostave – u ovom pravilu možete definirati i određeni iznos koji omogućava kupcu besplatnu dostavu.
Dobivanje recenzija – recenzije kupaca su jedan od najboljih načina za izgradnju povjerenja korisnika. Recenzije su 12 puta više pouzdane od opisa proizvoda. Svakako se isplati potruditi oko njihovih dobivanja.
Krenite na društvene mreže - vaši klijenti su već na raznim društvenim medijima kako bi se uključili i komunicirali sa svojim omiljenim tvrtkama i robnim markama. Ovdje trebate povećati svoju prisutnost na mreži kako biste postali aktivno angažirani sa svojim klijentima.
Stvorite osjećaj hitnosti – „ostalo je još samo 3 komada“ može biti odličan okidač za kupovinu kada se ta informacija ponudi korisniku u pravom trenutku.

Davanje popusta je potencijalno štetno za dobivanje vrijednosti vaše ponude – također može umanjiti i vrijednost vašeg brenda. Ponekad može čak obeshrabriti korisnika kod kupnje. Ukratko, način na koji se vaš brand doživljava može se samo pojačati nudeći dodanu vrijednost uz vaše proizvode. S druge strane, ako i dalje pružate popuste pri svakoj prilici, čak i vaši cijenjeni klijenti mogu početi čekati na slijedeću rasprodaju prije nego što naprave novu kupnju u vašem web shopu.

Započnite brzo i jednostavno prodaju svojih proizvoda putem interneta!

Zatraži ponudu