VscPro
Tko vam je konkurencija na webu? 2017-8-22 https://www.vsc-pro.com/tko-vam-je-konkurencija-na-webu/2109/blog/
Tko vam je konkurencija na webu? 22 .  kolovoz   2017 .

Tko vam je konkurencija na webu?

Ako pitate bilo kojeg vašeg zaposlenika koga smatraju vašom najvećom konkurencijom, nabrojat će vam internet trgovine iz vaše branše. Tvrtke koje se bave prodajom podjednakih proizvoda kao i vi. To jest neosporiva činjenica, no u svijetu digitalnog marketinga stvari baš i nisu tako posložene. Ključne riječi vašeg poslovanja neće prikazati na tražilici samo izravno rezultate za koje vi smatrate da je vaša konkurencija, već će rangirati više raznog sadržaja koji sadrži određenu ključnu riječ. Iz tog razloga je potrebno konkurirati (osim izravno vašim konkurentima) i takvom sadržaju na tražilici. U on line svijetu, tražilice odlučuju koje web stranice dobivaju viši rang, o tome ne odlučuju klijenti.
Možete imati najrelevantniju web stranicu za tu određenu ključnu riječ, ali je malo vjerojatno da će dobiti puno organskog prometa ako nije ispravno optimizirana.

Jedan od načina kojim možete podići rang vašeg poslovanja na tražilici jest pisanje sadržaja relevantnog za određenu ključnu riječ. Ukoliko su rezultati na tražilici prikazali više različitog informativnog sadržaja, pokušajte pružiti svojim korisnicima više informacija kojima mogu raspolagati.

No, čini vam se da ste ovdje u problemu, jer smatrate da je vaša branša dosadna i da se tu više ne mogu pružiti neki svježi sadržaji. Iznenadili bi se koliko neograničenog sadržaja možete proizvesti za svoje proizvode i usluge. Pokušajte se odmaknuti od neprestanog direktnog prezentiranja i uključite i neke dodirne teme. Na primjer, za neki određeni proizvod iz vaše Internet trgovine, plasirajte novost o tome kako je ona konkretno poslužila u određenoj situaciji stvarnoj osobi. Na ovakav način imate stvarno velik broj mogućnosti dijeljenja različitog sadržaja.

Isto tako, razlog slabijeg ranga prema konkurenciji može biti da su elementi na stranici lošije optimizirani ili jednostavno imaju manje povratnih veza koje na to upućuju. U svakom slučaju je potrebno provjeriti kod konkurencije:

• Jesu li njihove H1 i naslovne oznake preglednije?

• Učitava li se njihova stranica izuzetno brzo?

• Raspolažu li sa mnogo izvrsnog sadržaja koji odgovara na mnoga pitanja iz niche

U svakom slučaju, konkurenciju je potrebno konstantno pratiti kako bi prepoznali faktore kojima uvijek možete držati korak naprijed.

Započnite brzo i jednostavno prodaju svojih proizvoda putem interneta!

Zatraži ponudu