VscPro
Stranica O nama privlači kupce 2018-12-19 https://www.vsc-pro.com/stranica-o-nama-privlaci-kupce-2175/2175/blog/
Stranica O nama privlači kupce 19 .  prosinac   2018 .

Stranica O nama privlači kupce

Stranica „O nama“ je često puta zanemarena kod otvaranja web shopa.
Neopravdano, jer je ona izvrstan način da vas korisnici upoznaju i saznaju malo detaljnije informacije o vama, vašim počecima poslovanja, koliko dugo poslujete i druge slične stvari.
Takvim informacijama kod korisnika stvarate znatnu dozu povjerenja u vašu tvrtku i njeno poslovanje.
Učinkovita i efektna „O nama“ stranica bi se trebala sastojati od više informacija osim nekoliko suhoparnih rečenica.
Trebala bi uključivati slike ili video (poželjno je obadvoje), dosadašnje obrazovanje djelatnika i iskustvo.

5 pitanja na koja treba dati odgovore stranica „O nama“


1. Tko ste vi? Kupci vole znati kome daju povjerenje, odnosno novac. Oni žele znati jeste li velika kompanija ili mali obrt. Uključite i geografsku lokaciju.

2. Zašto ste u svojoj poslovnoj djelatnosti? Neke tvrtke se bave rješavanjem nekih specifičnih potreba, dok je nekima cilj biti na tržištu po konkurentnim cijenama. Ukoliko ste proizveli neke prilagođene proizvode u svrhu svog poslovanja, naglasite i to na ovoj stranici.

3. Tko su članovi tima? Objavite stvarne fotografije vas i zaposlenika koji su u interakciji sa kupcima na njihovim stvarnim radnim mjestima.

4. Kako upravljate poslom? Ovim odgovorom možete najviše pridobiti povjerenja od svojih korisnika. U njemu objasnite ciljeve svoje tvrtke i kako ih postižete.

5. Jeste li primili kakve nagrade ili priznanja? Obavezno navedite priznanja i nagrade. Uključite službene logove ili digitalne potvrde kojima dokazujete da ih posjedujete.

Skrenite pažnju na članove tima – korisnici su znatiželjni tko vodi tvrtku. No osobito im je drago znati da se vodstvo tvrtke odnosi dobro prema svojim zaposlenicima. Stranica „O nama“ je izvrsno mjesto gdje možete pokazati njihove priče sa radnih mjesta ili neke kratke prikaze njima važnih događaja na poslu (poput rođendana, obljetnica i sličnih proslava).

Vremenska crta razvitka tvrtke ili obrta – vremenska crta pojačava i osnažuje dugovječnost i kredibilitet poslovanja. Istaknite najvažnije događaje u kratkim crtama sa toplim prizvukom.

Stranica „O nama“ ne služi za promociju proizvoda. Ona reklamira vašu tvrtku ili obrt ali u isto vrijeme vas povezuje sa kupcima. Ubrizgajte joj osobnost kako bi postala vitalna stranica, a ne neka koja se tamo nalazi samo zbog forme. Iz prakse se vidi da je ona često nepravedno zanemarena stoga budite drugačiji i istaknite se od konkurencije. Ta stranica je jedna od najvažnijih stranica vašeg web sjedišta i mora biti dobro oformljena.
Kada imate neku sjajnu priču, a svaka kompanija ima svoju priču, na ovoj stranici je podijelite sa korisnicima. Takve priče ostavljaju veliki utisak na njih i ostavljaju jači dojam kod kupovine vaših proizvoda. Sjajne priče o vašem poslovanju će napraviti efekt stalnih kupaca u vašoj web trgovini.
Vlasnici web trgovina često griješe kada misle da bi ta stranica trebala zvučati ozbiljno i formalno kako bi stekla kredibilitet i povjerenje kod kupaca. Trude se da taj tekst zvuči što više profesionalno. Ali kupci više vole stvarne osobe i njihove prednosti i mane od automatiziranog nabrajanja nekih osnovnih podataka o vašoj tvrtki. Izbjegavajte poslovne fraze i ubacite neformalne izraze. Nemojte se ustručavati spomenuti svoje uspone i padove, korisnici će imati više povjerenja zbog vaše iskrenosti.

ZaključakAko netko želi na brzinu saznati više o vama i vašoj tvrtki, potražit će stranicu „O nama“ na vašem web sjedištu. A takvih korisnika je sve više.

• Ispričajte priču o vašem poslovanju, kako ste ga i zašto započeli

• Objasnite korisnicima koje je vaše područje usluge.

• Objasnite svoj poslovni model i kako su vaši proizvodi ili usluga proizvedeni.

• Prikažite svoje slike i slike svojih zaposlenika.

• Ne zaboravite linkove koji vode do konkretne akcije na vašem web sjedištu, poput kontakt forme i slično.

U konačnici, kroz tekst objasnite kupcima: zašto bi trebali kupiti kod vas!

Započnite brzo i jednostavno prodaju svojih proizvoda putem interneta!

Zatraži ponudu