VscPro
Sličnosti web trgovine sa tradicionalnim dućanima 2019-7-1 https://www.vsc-pro.com/slicnosti-web-trgovine-sa-tradicionalnim-ducanima/2186/blog/
Sličnosti web trgovine sa tradicionalnim dućanima 1 .  srpanj   2019 .

Sličnosti web trgovine sa tradicionalnim dućanima

U eri interneta lako zaboravljamo koliko je kupovanje u fizičkim trgovinama utjecalo na navike online kupovine.
Kod nekih vrsta asortimana, poput kućanskih aparata i tehničke robe, ponuda putem Internet trgovina je postala važan dio prodajnog procesa.
No, iako se čini kako se u tim određenim područjima gubi potreba za posezanjem u fizičke trgovine, mnogo je prodajnih strategija iz tog područja koje mogu pridonijeti svijetu online prodaje.

Razlika u fizičkoj i online trgovini je ta što prodajna usluga započinje čim klijent uđe u trgovinu dok na webu tek kod unosa narudžbe.
Zato bi tradicionalan pozdrav prilikom ulaska u trgovinu trebao biti neizostavan dio kojim uspostavljate početni kontakt sa klijentom. Nekoliko godina ecommerce sustavi nisu imali tu mogućnost.
Uspostavom funkcije chat boxa, nemojte propustiti mogućnost da se u vašoj Internet trgovini kupac osjeća dobro došlo.
Sami možete odabrati želite li da se kupcu obratite kod samog dolaska na web sjedište ili u trenutku kad bi mu trebala eventualna pomoć pri odabiru.
Isto tako možete postaviti pozdrav prilikom svakog ulaska na web sjedište. To je jedna od osnovnih značajki koje bi ecommerce trebali zadržati od standardnog ponašanja prilikom ulaska kupaca u fizičku trgovinu.

Jedna od najznačajnijih razlika online kupovine od klasične fizičke je u tome što kupac kad uđe u trgovinu može željeni predmet detaljno pogledati uživo i pritom saznati sve potrebne informacije.
Internet trgovina nema tu mogućnost. Zato morate biti potpuno informativni kod svakog artikla, prikazati detaljne i kvalitetne fotografije te dodati sve informacije u opise artikla.
Sjetite se koliko puta ste odustali od online kupovine nekog proizvoda, jer niste pronašli sve potrebne informacije. Korisnici zahtijevaju mnogo informacija o proizvodu kako bi se odlučili na kupnju.

Fizičke trgovine često nude akcije i promotivne prodaje na temelju preciznih sustava praćenja u prodaji.
Svaka trgovina u svakom trenutku mora imati potpune podatke o stanju na skladištu i koliko su popularni određeni proizvodi.
Ovdje je odmah jasno kako Internet pruža čak i više takvih mogućnosti. Omogućava prikupljanje podataka i analizu, često puta jednim klikom.
Od korištenja Gooogle Analytics koji se može smatrati obaveznim alatom za praćenje pa do raznih alata i analitika kroz koje dobivamo podatke za precizna mjerenja i čini naš posao profitabilnijim.
Kao što su se u fizičkim trgovinama uvijek iskorištavali dostupni podaci u poboljšanje ponude i prodaje, tako bi i Internet trgovine trebala iskorištavati podatke u razne marketinške i oglasne svrhe koje može dobiti putem raznih mjerenja.

Od davnina se stalnim kupcima u trgovini davala posebna važnost. Time se gradila lojalnost prema važnim kupcima i smatralo se da što više zahvalnosti pokažemo kupcima, oni će se više vraćati.
Ta ideja nije zastarjela, čak štoviše svaka Internet trgovina koja ozbiljno pristupa svojim kupcima i gradi ecommerce poslovanje, ima u ponudi loyalty program.

Kao što vam u dućanu neće ponuditi mušku kravatu ukoliko ste ženska osoba u razgledavanju večernjih haljina, tako niti u Internet trgovini kupci ne vole ometanje raznim ponudama koje nisu njima relevantne.
Sva sreća postoje opcije kojima možete omogućiti da se kupcima prikazuju određeni relevantni podaci. Personalizirane ponude koje se mogu korisnicima prikazati na temelju prijašnjih kupovina i prikupljenih podataka više nisu nemoguća misija.

Trgovina je stara koliko i čovječanstvo. Od tih davnih dana, ljudi su pokušavali dobiti bolju cijenu i kvalitetniju robu.
Porastom ecommerce poslovanja u današnjem svijetu, nije se promijenila potreba za kvalitetnom uslugom u prodaji.
Mnogo je razloga zašto bi trebali uzimati u obzir način na koji se prema kupcima odnosi u fizičkim trgovinama. Sve to može pridonijeti boljoj kvaliteti online prodaje i još većim rastom potražnje za nju.

Započnite brzo i jednostavno prodaju svojih proizvoda putem interneta!

Zatraži ponudu