VscPro
Sigurnost u web shopu umanjuje broj napuštenih košarica 2018-12-7 https://www.vsc-pro.com/sigurnost-u-web-shopu-umanjuje-broj-napustenih-kosarica/2174/blog/
Sigurnost u web shopu umanjuje broj napuštenih košarica 7 .  prosinac   2018 .

Sigurnost u web shopu umanjuje broj napuštenih košarica

Izrada web shopa nije samo lijep dizajn, unos artikala i načina plaćanja. Postoji mnogo procesa koji će utjecati na uspješnost i dobru prodaju. Pa tako statistike govore da 70% košarica u prosjeku ne završe kupnju.
Dok su najčešći razlozi prikrivena iznenađenja u procesu kupnje, poput previsoke cijene dostave, sigurnost kod naplate je također jedan bitan segment zašto kupci robu ostavljaju u košarici i kupnju nikad ne završe.

Kada kupac dolazi na stranicu za plaćanje proizvoda u Internet trgovini, povjerenje je u tom trenutku važnije od svih drugih elemenata.
U tom trenutku za kupca su povjerenje i sigurnost podjednaki – sigurnost čuvanja njegovih podataka i povjerenje da će naručena roba stići u zadanom roku nakon uplate.

Donosimo vam 4 načina kojima ulijevate povjerenje i pritom smanjujete broj napuštenih košarica:

Postavljanje oznake SSL sigurnosnog protokola – postoje različite vrste SSL protokola, svaka sadrži svoj nivo sigurnosti. Najčešći je „domain validated“, certifikat brzo spreman za instalaciju i najpovoljnije cijene. „Organization validated” verificiraju poslovni identitet ali su isto tako jednostavni. Oba SSL certifikata pružaju adekvatnu enkripciju kod prijenosa podataka pa su pogodni za e-commerce poslovanja. „Extended Validation” SSL certifikati uključuju zelenu oznaku u adress bar-u i ulijevaju najviše povjerenja kod korisnika. Cijena im je nešto skuplja i idealna su opcija za web stranice koje zahtijevaju vrlo visoku razinu zaštite.

Pokažite pečate povjerenja – kupci se žele osjećati sigurno, a oznake povjerenja im također pružaju određenu dozu sigurnosti. Stoga ih je poželjno prikazati u procesu naplate.

Ikone sigurnosnih sustava plaćanja – uključuje i logo kreditnih kartica kao i PayPal metodu.

Oznake ocjena i recenzija – koje se mogu kroz razne alate postaviti na stranicu. Recenzije korisnika kupcima pruža povjerenje.

Sve navedene funkcije i oznake su prikazane na stranici naplate Instar-informatike:


instarLogo od tvrtke partnera ili tvrtke korisnika daje na ozbiljnosti vašeg poslovanja.
Ikone je potrebno postaviti na vidljiva mjesta u procesu naplate, jer to uvelike utječe na psihologiju prilikom kupnje.
Jedna studija je pokazala da 18% kupaca napušta košaricu jer u procesu naplate nisu dobili potrebno povjerenje u Internet trgovinu, naročito kod unosa kreditne kartice.
Jer većina kupaca niti ne razmišlja o sigurnosti do trenutka unosa broja kartice.

Stranicu sa informacijama o povratu i reklamacijama prilagodite korisnicima, pojednostavite tekst kako bi kupac mogao izvući iz njega najvažnije podatke.
Ali naravno, pritom se držite zakona o informacijama koje morate poštivati u online prodaji. Obratite pažnju da su na vidljivom mjestu u trenutku naplate.

Koliko je važno pružiti korisnicima sigurnost i povjerenje u vašu Internet trgovinu, toliko je i važno da ih ne zatrpate nepotrebnim podacima zbog kojih će teško pronaći ove bitne.
Obratite pažnju da su sve navedene ikone i podaci na njima vidljivom mjestu kod završetka kupovine.

Uz ove nabrojane elemente koji će korisnicima pružiti potrebnu sigurnost da izvrše plaćanje i završe proces kupovine, nemojte zaboraviti niti ostale elemente koji grade povjerenje.

Prijašnje pozitivno iskustvo – pružite povjerenje kupcima od samog početka bez iznimke.

Vaše dugogodišnje poslovanje – ne ustručavajte se korisnicima dati informaciju koliko dugo se već nalazite na tržištu.

Relevantne informacije o proizvodima i uslugama
– relevantan sadržaj uključuje tekstualne opise, videa, slike i sl.

Više metoda plaćanja – osim karticama, ponudite i virmanski, pouzećem i ostalo.

Zaključak

Troškovi dostave koji se prikazuju kupcu tek u završnom koraku naplate i odjave uzrokuje najveći broj napuštenih košarica prema mnogim statistikama.
Svakako otklonite taj nedostatak prije nego što krenete sa dodavanjem oznaka koje smo u ovom blogu naveli.
Kada ste uklonili sve moguće probleme i poteškoće koje kupce može odvratiti od završnog koraka naplate, pripremite neodoljiv mail korisnicima za podsjetnik o napuštenoj košarici.
Uvođenjem samo nekih od navedenih prijedloga umanjit će broj napuštenih košarica i povećati sigurnost i povjerenje kod kupaca.

Započnite brzo i jednostavno prodaju svojih proizvoda putem interneta!

Zatraži ponudu