VscPro
Sigurnost plaćanja u internet trgovinama 2015-10-15 https://www.vsc-pro.com/sigurnost-placanja-u-internet-trgovinama/3/blog/
Sigurnost plaćanja u internet trgovinama 15 .  listopad   2015 .

Sigurnost plaćanja u internet trgovinama

Ako ste vi još uvijek jedan od onih kupaca kod kojih se javlja strah kada od vas traže da prilikom kupnje na internetu ukucate broj kreditne kartice, umirit ćemo vas sa nekoliko nepobitnih činjenica zbog kojih je ona postala najsigurniji način plaćanja na internetu.

Plaćanje robe kupljene on line s vremenom je postao, dakle, u prvom redu sigurniji!
Cijeli sustav plaćanja je napravio mnoge korake kako bi postao takav, te kako bi se kupci bez bojazni prepustili ovom vrlo ugodnom i, moglo bi se reći, komotnom načinu šopingiranja gdje se nude proizvodi vrhunske kvalitete po često povoljnijim cijenama nego u maloprodajnim trgovinama. A i mogućnost usporedbe cijena sa drugim trgovcima je vrlo jednostavna. Čak i sa onima van Hrvatske, što nam je EU regulativa znatno olakšala i također donijela potrebnu sigurnost.

Najčešći oblici plaćanja što nude internet trgovine su: plaćanje pouzećem, virmanski i karticom.

Koji način plaćanja će najčešće izabrati prosječni hrvatski on line kupac?

Unazad nekoliko godina istraživanja pokazuju da je to kartica (kreditna ili s odgodom plaćanja).
U prvom redu kartične kuće su dale doprinos ovom odabiru, pojačavajući sigurnosne kontrole kod plaćanja. Dostupan vam je broj info telefona kartične kuće ako bilo što krene po zlu, jer korištenje web trgovine je omogućeno 24/7, 365 dana u godini.
No, vama kao kupcu se i dalje preporuča dodatni oprez u vidu neobjavljivanja brojeva kartica na javnim mjestima ili slanja putem e-maila.Također vam savjetujemo da ne kupujete putem računala na javnim mjestima, bez obzira što se prijavljujete putem lozinke.
Za vlasnike internet trgovina plaćanje karticama olakšavaju razni sustavi koji služe bržoj i jednostavnijoj autorizaciji podataka što vama kao trgovcu pruža kvalitetnije i sigurnije poslovanje,pogotovo u slučaju kad se roba može preuzeti u nekom vašem pick up centru odmah nakon uplate kao kod našeg komitenta, tvrtke Instar-informatika.

Plaćanje pouzećem je slijedeći način koji je još uvijek dosta popularan kod nas.
Trgovci ga baš ne vole, jer kupac može ne preuzeti pošiljku bez sankcija, a dostava velikih komada, najčešće tehničke robe je skupa.

Virmansko plaćanje se najčešće izvršava internet bankarstvom, a nešto rjeđe nalogom za plaćanje u banci.

Kad ste u mogućnosti, prije kupovine, raspitajte se o određenoj trgovini. Često vam to omogućuje i sama trgovina koja nudi pisanje recenzija i komentara drugih korisnika za odabrane artikle.

Na kraju ćemo vam skrenuti pozornost na Izjavu o privatnosti (često dostupna na web trgovinama) koja vam pruža sigurnost da će vaši podaci ostati tajni, a vama kao trgovcu dati priliku da izgradite dodatno povjerenje kod vaših kupaca.

Marijana PavkovićZapočnite brzo i jednostavno prodaju svojih proizvoda putem interneta!

Zatraži ponudu