VscPro
Sigurnost plaćanja u Internet trgovinama 2018-3-27 https://www.vsc-pro.com/sigurnost-placanja-u-internet-trgovinama-0/2139/blog/
Sigurnost plaćanja u Internet trgovinama 27 .  ožujak   2018 .

Sigurnost plaćanja u Internet trgovinama

Prilikom otvaranja Internet trgovine mnogi vlasnici se dvoume koje načine plaćanja da omoguće u svojoj prodaji. Najčešći oblici plaćanja što nude internet trgovine su: plaćanje pouzećem, virmanski i karticom. Neki se odluče da u samom početku omoguće samo plaćanje pouzećem i virmanski te u kasnijoj fazi integriraju neki od sigurnosnih sustava za plaćanje karticama. Naša preporuka je uvijek da se plaćanje kartica ne odgađa, jer time se mogu izgubiti mnogi korisnici (koje je kasnije puno teže vratiti u svoju Internet trgovinu). A i statistike govore tome u prilog.

Plaćanje robe kupljene on line s vremenom je postao, u prvom redu mnogo sigurniji.
Cijeli sustav plaćanja je napravio mnoge korake kako bi postao takav, te kako bi se kupci bez bojazni prepustili ovom vrlo ugodnom i, moglo bi se reći, komotnom načinu šopingiranja gdje se nude proizvodi vrhunske kvalitete po često povoljnijim cijenama nego u maloprodajnim trgovinama. A i mogućnost usporedbe cijena sa drugim trgovcima je vrlo jednostavna. Čak i sa onima van Hrvatske, što nam je EU regulativa znatno olakšala i također donijela potrebnu sigurnost.

Koji način plaćanja će najčešće izabrati prosječni hrvatski on line kupac?

Unazad nekoliko godina istraživanja pokazuju da je to kartica (kreditna ili s odgodom plaćanja).
U prvom redu kartične kuće su dale doprinos ovom odabiru, pojačavajući sigurnosne kontrole kod plaćanja. Korisnicima je dostupan broj info telefona kartične kuće ako bilo što krene po zlu, jer korištenje web trgovine je omogućeno 24/7, 365 dana u godini.
Kupcu se i dalje preporuča dodatni oprez u vidu neobjavljivanja brojeva kartica na javnim mjestima ili slanja tih brojeva putem emaila. Također se ne preporuča kupovina putem računala na javnim mjestima, bez obzira što se prijava zaštićuje putem lozinke.
Mnogi Payment Gateway sigurnosni sustavi plaćanja omogućuju brzu i jednostavnu autorizaciju podataka što vama kao trgovcu pruža kvalitetno i sigurno poslovanje, pogotovo u slučaju kad se roba može preuzeti u nekom vašem pick up centru odmah nakon uplate kao kod našeg komitenta, tvrtke Instar-informatika.

Plaćanje pouzećem je slijedeći način koji je još uvijek dosta popularan kod nas. Kupcu omogućuje plaćanje tek po preuzimanju robe. Plaćanje se vrši u gotovini, dostavljaču prilikom isporuke robe.
Virmansko plaćanje se najčešće izvršava internet bankarstvom, a nešto rjeđe nalogom za plaćanje u banci, nakon zaprimanja maila u kojima su navedeni svi podaci potrebni za plaćanje.
Novitet je plaćanje virtualnom valutom Bitcoin koje omogućuje PC shop, dugogodišnji korisnik VSC Pro+ Internet trgovine. Obzirom da je ciljana skupina korisnika web shopova koji kupuju računalnu opremu često bolje informirana o raznim virtualnim tehnologijama (pa se tako smatra i za virtualne valute), ne čudi ovaj iskorak prema novoj vrsti plaćanja koju PC shop od nedugo nudi u svojoj Internet trgovini.
Plaćanjem robe u Internet trgovinama završava se proces kupovine korisnika u vašoj Internet trgovini. Omogućite korisnicima da ga obave na siguran način.


Započnite brzo i jednostavno prodaju svojih proizvoda putem interneta!

Zatraži ponudu