VscPro
Sadržajni opis proizvoda 2017-12-20 https://www.vsc-pro.com/sadrzajni-opis-proizvoda/2127/blog/
Sadržajni opis proizvoda 20 .  prosinac   2017 .

Sadržajni opis proizvoda

Dva su ključna čimbenika kod napuštanja e-commerce procesa: rok isporuke i cijena. Oni imaju i najveći utjecaj kod odluke dali je kupnja zadovoljavajuća ili ne. Ta dva razloga su glavni utjecaj kod 6 od 10 napuštenih košarica. No, to je druga faza procesa koji je započeo kod same pretrage željenih proizvoda.

Od samog dolaska na web sjedište određenog e-commerca, dizajn će uvijek biti od presudne važnosti. No, kakve koristi u konačnici bi imalo određeno e-commerce sjedište sa izvrsnim dizajnom, povoljnim cijenama i brzom dostavom bez kvalitetnog sadržaja proizvoda? To je segment koji ima veliki utjecaj na odluku o kupnji kod svakog korisnika.

Prvenstveno, sama navigacija treba biti vrlo jasno i nedvosmisleno segmentirana. Uključujući i filtriranje proizvoda koji će znatno olakšati pretragu.

Sadržaj proizvoda se istodobno odnosi na vizualni i tekstualni dio. Dakle, počevši od same slike proizvoda treba obratiti pozornost na kvalitetu slike. Slijedeće je važno mogućnost zumiranja kako bi se željeni artikl mogao što detaljnije pregledati. Ukoliko postoji i dodatan videozapis, može imati veći utjecaj prilikom odluke o kupnji od čak 70%!

Kod tekstualnog opisa proizvoda, prvo treba obratiti pozornost na točan naslov u kojem će nedvosmisleno biti naznačeno o kakvom je artiklu riječ. Poželjan je izvoran opis sa ključnim značajkama proizvoda. Tehničke specifikacije gdje će biti navedeno npr. snaga, brzina, težina proizvoda i sl. Od ostalih značajki potrebnih za kvalitetan opis bi bile preporuke za upotrebu, sastojci, podrijetlo, upozorenja i kontraindikacije. O recenzijama i ocjenama korisnika kao poželjnim sadržajem uz proizvod smo već više puta naglašavali. Ovdje je preporuka dodavanje proširenog opisa koji će imati utjecaj na emocije korisnika, a znamo da su emocije vrlo važan segment kod odluke o kupnji.

Ključne riječi kao neizostavan dio kvalitetnog sadržaja na webu su već svima vrlo dobro poznata značajka. One bi se trebale nalaziti u opisu, navedene na prirodan čitki način. U tom slučaju će privući promet kod specifičnih pretraga, a manje kod onih općenitih.

Na kraju je potrebno spomenuti da je poželjan podatak o pakiranju, eventualne upute za montažu, jamstvo proizvoda, te usporedbe sa sličnim proizvodima.

Što točnije i vjernije podatke o artiklima iz svog asortimana možete ponuditi korisnicima, to su veće šanse da se istaknete ispred konkurencije. To je opsežan posao, no što prije ga se prihvatite, imajte na umu da uzimate konkurenciji prednost.

Izvor: Semrush

Započnite brzo i jednostavno prodaju svojih proizvoda putem interneta!

Zatraži ponudu