VscPro
Responsive design - obaveza svakog web shopa 2015-11-3 https://www.vsc-pro.com/responsive-design-obaveza-svakog-web-shopa/7/blog/
Responsive design - obaveza svakog web shopa 3 .  studeni   2015 .

Responsive design - obaveza svakog web shopa


Prilagodljivost izgleda weba svakoj vrsti uređaja, odnosno veličini ekrana, u današnje vrijeme je postala nužna obaveza svake web stranice i shopa, svakako.
To bi ukratko bilo i objašnjenje značenja responsive designa.

Razlog je očit: smartphoni i tableti, uz stolno računalo ili laptop su postali vrlo korišteni način surfanja, pa tako i kupovanja.

U današnje vrijeme kada se osvrnete i pogledate ljude oko sebe (i to više ne samo mlađe dobi) svi gledaju u svoje smartphone - bilo da čekaju tramvaj, sjede na kavi ili upijaju sunčeve zrake na klupi u parku.
U tim trenucima pregledavamo mailove, društvene mreže i surfamo.

Nažalost još uvijek postoje stranice koje se automatski na prilagođavaju malom ekranu pa smo njih jednostavno počeli preskakati.

Jer postoji neka druga koja je responzivna.

Responsive Web Design (RWD) nije novost u izradi web trgovine ili stranica.
Prvi put ga je spomenuo njegov kreator Ethan Marcotte u članku 2010.g., a naredne dvije godine je postao vrlo raširen pojam u web dizajnu.
Prednosti tog dizajna su vrlo važne.
Vaša internet trgovina (stranica) će uvijek biti dostupna, pa će i samim time zadovoljstvo vaših korisnika biti veće i to će biti jedan od razloga zašto se vraćaju na nju.
SEO vaše trgovine će biti bolje optimiziran, jer responsive design čini jedan sustav koji je lako ažurirati, a i sam Google mu daje prednost.
Na kraju će i konverzija biti veća što pridonosi boljoj prodaji.
I kupac se neće morati odlučiti za neku drugu trgovinu, jer mu je na njegovom smartphonu jednostavno preglednija.
Zbog brzine učitavanja RWD stranice, važno je da je zadano nekoliko veličina slike koje su postavljene na njoj kako nebi došlo do usporavanja.
Jedno Googlovo istraživanje je navelo da brže učitavanje stranice potiče ljude da više surfaju.
21.travnja 2015.godine, Google je počeo koristiti novi algoritam kojim provjerava prilagodbu stranice mobilnim uređajima, a prema tome će ih i nagrađivati rangiranjem na tražilici bez obzira jeli pretraga izvršena na mobilnom ili nekom drugom uređaju.
Google naglašava da će ta promjena donijeti znatne rezultate upravo zbog ubrzanog rasta korištenja mobilnih uređaja.

Responsive design svakako zahtijeva određenu stručnost kod izrade web shopa.

Jesu li stranice responzivne, možete i sami provjeriti.Marijana Pavković

Započnite brzo i jednostavno prodaju svojih proizvoda putem interneta!

Zatraži ponudu