VscPro
Pripremite web shop za pojačani promet 2018-10-10 https://www.vsc-pro.com/pripremite-web-shop-za-pojacani-promet/2159/blog/
Pripremite web shop za pojačani promet 10 .  listopad   2018 .

Pripremite web shop za pojačani promet

Čini vam se kako je ljeto tek završilo i pobogu zašto već spominjemo blagdansku pojačanu prodaju u web trgovini! Spominjemo, jer upravo imate dovoljno vremena da pripremite svoj web shop za pojačani promet kojeg svi trgovci s nestrpljenjem očekuju cijele godine. Dakle, bliži se početak pojačane prodaje, a taj period započinje na Black Friday koji je tradicionalno 4. petka u studenom. Glavni je razlog zašto morate početi pripremati svoju Internet trgovinu za taj period što statistike govore kako je u europskim zemljama online prodaja u tom periodu 2017. porasla za 11,5% naspram 2016. godine, a u 2018. se očekuje još veći porast. Obzirom da uz tako velike mogućnosti koje nam nudi pojačana potrošnja u periodu od Crnog Petka pa do kraja godine dolazi i veliki rizik kojim se mogu dogoditi razni propusti. Stoga vas nastojimo na vrijeme upozoriti da započnete sa pripremama u vašim web trgovinama. Kako biste mogli kvalitetno pripremiti svoje Internet trgovine za ostvarenje povećanog prometa, prvo i osnovno je potrebno da utvrdite kako vaši potrošači vole kupovati, što ih motivira na kupnju te koja su im marketinška iskustva privlačna.
Crni petak ove godine pada ranije nego obično 23. studenog. Prije pokretanja bilo kojih oglašivačkih i marketinških kampanja, provjerite jesu li stranice proizvoda u dobrom stanju s ispunjenim informacijama, visokokvalitetnim fotografijama i svježim sadržajem (ocjene, recenzije, fotografije i videozapisi prethodnih korisnika). Potrošači će istraživati ponude u nadolazećim tjednima - istraživanjem proizvoda i provjerom cijena, stoga provjerite jesu li dostupne informacije potrebne za informiranje prilikom njihovih odluka o kupnji.

Navigacija u web shopu


Provjerite da li je kupnja jednostavna te navigacija dobro usmjerena. Ono što statistike već neko vrijeme pokazuju: korisnici više nemaju niti vremena niti strpljenja uložiti dodatni trud kako bi potražili određenu vrstu proizvoda u vašem web shopu. Do željenih proizvoda se mora dolaziti brzo i jednostavno!

Mobilna trgovina


božić mobitel

Mobilna trgovina će imati više prodaje nego proteklih godina. Kako se bliži datum blagdana, potrošači kupnju obavljaju više putem mobitela nego putem desktopa. Također i u fizičkim trgovinama provjeravaju cijene, dostupnost i recenzije putem mobitela. Dakle, prioritetno provjeriti dostupnost ponude vaše web trgovine putem mobilnih uređaja te prisutnost vaše robne marke na društvenim mrežama tokom blagdana.

Statistike e-commerce prodaje u Hrvatskoj


U Hrvatskoj je već dobro poznata statistika kako se putem web trgovina najviše prodaje odjeća, knjige i tehnologija, dok su igračke i igrice i dalje najpopularniji pokloni tokom blagdana. No nisu namijenjeni samo maloj djeci. Ovo spominjemo zbog važnosti provjere demografskih podataka vaših kupaca kako bi marketinški ponude bile dobro usmjerene.

Liste želja


Neki potrošači imaju unaprijed pripremljen plan kupnje, dok neki kupuju impulzivno. Preko polovice korisnika ima pripremljen plan blagdanske kupovine i započinju sa kupovinom u prosjeku mjesec i pol prije blagdana. Takvi podaci nam govore kako je potrebno da imate listu želja u vašoj web trgovini kako bi kupci mogli spremati odabrane proizvode.

Inspiracija za kupovinu


Korisnici dobivaju inspiraciju za odabir poklona na razne načine. Preko polovine korisnika pregledavanjem na internetu ili kupnjom u trgovini, gotovo isto toliko preporukom prijatelja ili obitelji, manje od polovice korisnike inspiraciju dobije putem oglašivačkih kampanja dok četvrtina korisnika putem društvenih mreža. Upravo zbog podatka kako su korisnicima vrlo važne preporuke bliskih osoba, bilo bi dobro da pokušate uključiti neku utjecajnu osobu za ostavljanje recenzija na društvenim mrežama.

Znate li da na odluke o kupnji kod korisnika utječe i blagdansko ozračje u fizičkim i web trgovinama? Stoga ne zanemarujte blagdanski duh i ubacite blagdanske ukrase u svoju Internet trgovinu.

advent

Na kraju ćemo i u ovom tekstu spomenuti cijenu dostave, jer ona može biti presudna kod odabira korisnika. Imate li mogućnost kod nekih proizvoda ponuditi besplatnu dostavu – ne oklijevajte, ponudite tu mogućnost, a i dodatno je reklamirajte!

Započnite brzo i jednostavno prodaju svojih proizvoda putem interneta!

Zatraži ponudu