VscPro
Prednosti B2B i B2C prodaje u web shopu 2018-6-13 https://www.vsc-pro.com/prednosti-b2b-i-b2c-prodaje-u-web-shopu/2147/blog/
Prednosti B2B i B2C prodaje u web shopu 13 .  lipanj   2018 .

Prednosti B2B i B2C prodaje u web shopu

Mnoge tvrtke na tržištu prodaju svoje proizvode pravnim i fizičkim osobama istovremeno. Na taj način imaju mogućnost za većim udjelom na tržištu i naravno mogućnost većeg prometa. Zaista je široki spektar djelatnosti B2B i B2C korisnika, no najčešći su proizvođači.

Veliki broj web stranica je u svojim počecima imala dva odvojena sjedišta: B2B i B2C kanale zbog mnogih različitosti ta dva tržišta. Na taj način je čak i Amazon poslovao dugi niz godina. Tek od nedavno su ujedinili obje vrste prodaje putem jednog URL-a. Ako je i njima bilo isplativo, mora postojati dobar razlog!

Koje su ključne prednosti za jedno jedinstveno B2B i B2C web sjedište?

• Jedna web stranica omogućuje upravljanje vašim proizvodima u jednoj jedinstvenoj bazi podataka. Isključivanje ili uključivanje određenih proizvoda za B2B ili B2C korisnika je lakše od upravljanja višestrukim katalozima.

• Jednostavnije je i tehničko upravljanje jednom temom te jednom bazom kodova, naspram dvije.

• Imate samo jednu lokaciju i brend za promicanje. Dakle, jednu web lokaciju na koju treba podsjećati korisnike i jedan brend za promociju, bez zabune odakle krenuti. Puno lakše i povoljnije za marketing, u svakom slučaju.

• Samo jedno web sjedište za integraciju ERP sustava, sigurnosnog sustava plaćanja i slično.

• Jednostavnost kupnje za B2B korisnika kojem je omogućena veleprodaja bez suvišnih poziva ili klikanja. Brza i jednostavna pretraga, informacije o proizvodu i brza kupovina (sve ono što je omogućeno i svakom krajnjem korisniku) će zacijelo mnogo uštedjeti na vremenu svakom poduzetniku. Naravno, uz povoljnije cijene i dostupne rabate koje takav sustav mora omogućiti putem razvijene rabatne politike.

Započnite brzo i jednostavno prodaju svojih proizvoda putem interneta!

Zatraži ponudu