VscPro
Povjerenje kupaca u internet trgovini 2018-1-25 https://www.vsc-pro.com/povjerenje-kupaca-u-internet-trgovini/2131/blog/
Povjerenje kupaca u internet trgovini 25 .  siječanj   2018 .

Povjerenje kupaca u internet trgovini

Izgradnja kredibiliteta je najvažnija stavka u E-commerce poslovanju. Ovdje prvenstveno mislimo na povjerenje kupaca koje može biti presudno za uspjeh vaše tvrtke. Ovo se osobito odnosi na one koji tek postaju vlasnici Internet trgovine. Internet trgovina je glavno oružje kojim stječete povjerenje svojih korisnika i ovo se neke smjernice kojima možete provjeriti/izgraditi kredibilitet svojeg web sjedišta.

Dizajn web shopa

Kod korisnika koji je prvi puta posjetio Internet trgovinu, prvi dojam će na njega zasigurno ostaviti sami izgled. Iz tog razloga je potrebno pristupiti izradi dizajna kojim će vaš web shop biti ugodan, pregledan, sa jednostavnom navigacijom. Posebnu pozornost obratite na odabir slika i opise proizvoda. Izbjegavajte tehnički žargon i pokušajte stvoriti slike i opise kojima ćete uspostaviti više emotivni, a samim time i dugotrajniji kontakt sa korisnicima. Odabir boja koje su prepoznatljive za vaš brend, sa istaknutim poljima kojima pozivate na akciju. Poput košarice, tražilice i sl.

Košarica i vrsta plaćanja

Kad korisnik odabere neki artikl i stavi ga u košaricu, važna stavka je da su svi troškovi koji slijede iskazani unaprijed. U slučaju kada su troškovi dostave i slično, prikazani tek u slijedećem koraku, veliki broj korisnika odustaje od kupovine. Bolje spriječiti, nego liječiti – mudra stara izreka! Jer povjerenje kupca ste već isprobali na ovom koraku! Ako postoji određeni iznos kojim korisnik ostvaruje besplatnu dostavu, također ih jasno navedite unaprijed.

Ukoliko ne postoji određeni način plaćanja, korisnik će napustiti Internet trgovinu i male su šanse da će se u nju i vratiti. Plaćanje pouzećem, virmanski, karticama, PayPalom su mogućnosti plaćanja koje bi trebali pružiti svojim korisnicima.

Nakon transakcije, korisnik bi trebao primiti potvrdu narudžbe na mail. A ukoliko se korisnik prijavio za primanje newslettera, iskoristite mogućnost i obratite se putem maila kroz neki period sa novom ponudom asortimana.

Sigurnost kupovine

Svakom korisniku koji ostavlja svoje osobne podatke na internetu je važna sigurnost da njihovi podaci neće biti ukradeni ili na bilo koji način neovlašteno presretani. Takvu sigurnost im pružate ako posjedujete SSL certifikat kojim omogućujete prijenos podataka putem „https“ protokola naspram „http“ gdje se ta sigurnost ne može garantirati.

Naveli smo osnovne smjernice u kojima se može pronaći većina vlasnika web shopova. Imate li vi neku svoju metodu za stvaranje povjerenja kod korisnika?

Započnite brzo i jednostavno prodaju svojih proizvoda putem interneta!

Zatraži ponudu