VscPro
Povećanje baze korisnika nakon izrade web trgovine 2018-10-24 https://www.vsc-pro.com/povecanje-baze-korisnika-nakon-izrade-web-trgovine/2160/blog/
Povećanje baze korisnika nakon izrade web trgovine 24 .  listopad   2018 .

Povećanje baze korisnika nakon izrade web trgovine

Izrada web trgovine tvrtkama dovodi nove klijente. Neki od tih korisnika se vraćaju zbog dobrog korisničkog iskustva, dok neki odlaze u druge web trgovine zbog određenih razloga: ili niže cijene ili drugačije ponude - mnogo je mogućih razloga.

Kod rasta baze klijenata treba računati na dugotrajan proces koji uključuje naporan rad i pametne strategije. Otvaranje web trgovine je lakši dio posla, onaj teži dio je da korisnici pronađu vašu web lokaciju. To je naporan i iscrpan dio posla koji traje dokle god je otvorena Internet trgovina. Danas je milijun uspješnih e-commerce stranica na tržištu, to što ste vi otvorili novu Internet trgovinu, potreban je znatan trud da ona postane uspješna.

Bez dvije osnovne stvari je teško moguće započeti prikupljati bazu klijenata, a to su: kvalitetan proizvod i klijenti koji imaju koristi od njega. Jednostavno, zar ne? Dakle, zaboravite na početku na skupe kampanje i razne optimizacijske trikove, koncentrirajte se na početne dvije bazične točke. Prvo je pitanje kako pronaći ubojite proizvode i publiku kojoj ćete ih prodati. Evo kojim putem trebate krenuti kako bi napunili vašu bazu klijenata:

1. Personalizacija u realnom vremenupersonalizacija


Personalizacija u e-commerce poslovanju se puno i često spominje, no to je samo zato što ona stvarno i djeluje! Razumijevanje zahtjeva vaših klijenata donosi i bolji uvid u vašu publiku. Time omogućuje pružanje usluga koje su dobro prilagođene zahtjevima vaših klijenata. U ovom konkurentnom online svijetu pravi je trenutak pružiti korisnicima bolji doživljaj, preciznije i prikladnije interakcije s posjetiteljima vaše web stranice. Optimiziranjem tih komunikacija možete stvoriti lojalnost branda i razviti izuzetan doživljaj kupaca - jačanje angažmana i povećanje prodaje.

2. Ponuditi korisnicima neprestanu komunikacijuKomunikaciju možete ponuditi putem live chata ali i putem telefona 24/7. Ona može poslužiti klijentima ako su im potrebne bilo kakve smjernice ili imaju upite prilikom kupnje. No, ovo smo već napominjali – ako niste u mogućnosti ili nemate dovoljno resursa da ponudite takvu komunikaciju, nemojte je nuditi. Nemogućnost trenutnog odaziva korisniku može više naštetiti poslovanju, nego nepružanje takve usluge. Što više korisničke usluge pružite, korisnici će biti zadovoljni vašom web trgovinom i preporučiti vas drugima.

3. Ponudite kupcima nešto što vaši konkurenti nisuI pritom ne govorimo o popustima! Mislimo na usluge, mogućnosti, sposobnosti i sve drugo što korisnici smatraju vrijednim u vašem poslovanju. Pridobiti kupca od konkurencije u svoj web shop je slično igri. Da bi pobijedili, morate uhvatiti njihovu pažnju i zatim dokazati da ste pametna investicija. Danas postoji mnoštvo web shopova sa sličnim ponudama na internetu i treba biti vješt da se istakne od konkurencije. Zato se morate izdvojiti iz gomile. A da se istaknete iz gomile, morate ponuditi svojim klijentima nešto što vaši konkurenti nisu. Morate im ponuditi iskustvo koje će im omogućiti da uživaju u kupnji u vašoj trgovini. Možete na primjer ponuditi videochat uživo na vašoj web-lokaciji. Učinkovita usluga korisnicima može napraviti značajnu razliku u online prodaji.

4. Iskoristite društvene mreže za povezivanje sa ljudimasocial


Društveni mediji nedvojbeno su jedan od najučinkovitijih načina za privlačenje pozornosti publike dijeljenjem proizvoda, ponuda, prodaje i interaktivnih razgovora. Ako radite na poslovnim profilima društvenih mreža, koncentrirajte se na tri ključna područja: oglašavanje, uslugu korisnicima i mjerenje. Upotrijebite vodeće društvene mreže kao što su Facebook, LinkedIn, Twitter, i druge da promovirate svoje najbolje proizvode, usluge i promocije nekoliko puta tjedno na svakoj mreži. Nemojte se osjećati primorano dijeliti post na svaki kanal nekoliko puta tjedno. Iskoristite moć društvenih medija kako biste svojim klijentima pružili vrhunsku podršku i slušajte što imaju za reći. Morate učinkovito koristiti društvene medije u strategiji poslovanja web trgovine. Dijeljenje sadržaja, proizvoda i ponuda nije dovoljno, važnije je da se publika poveže s vašim postovima. Naposljetku, mjerite napore društvenih medija da biste vidjeli što funkcionira za vašu tvrtku.

5. Učini uslugu i kvalitetu klijenta kao prioritet svojeg e-commerce poslovanjaAko imate najbolji proizvod koji možete ponuditi i vi tu ponudu poboljšavate s vremenom, imat ćete lojalne kupce. Ljudi vole osjećati da imaju najbolju stvar i pričat će o tome. Identificirajte pouzdanu potrebu za konkretnim proizvodima: sigurno se sjećate Fidget spinnera kojim su napravili veliki i nagli prodor na svjetsko tržište ali potražnja je vrlo brzo splasnula. Tržište se prije takvih plasmana treba dobro provjeriti i ispitati kako se takve nagle oscilacije ne bi dogodile.

Budite otvoreni i isprobajte nove stvari, oglašavajte se na razne načine ali uvijek mjerite i pratite gdje ide vaš novac. Ako niste sigurni kako, mi vam možemo pomoći!

Započnite brzo i jednostavno prodaju svojih proizvoda putem interneta!

Zatraži ponudu