VscPro
Povećajte prodaju u vašem web shopu! 2017-3-21 https://www.vsc-pro.com/povecajte-prodaju-u-vasem-web-shopu/93/blog/
Povećajte prodaju u vašem web shopu! 21 .  ožujak   2017 .

Povećajte prodaju u vašem web shopu!

Svaki vlasnik internet trgovine želi povećati svoju prodaju. Prije ili kasnije svaki od njih krene ulagati određenu svotu u marketing. U samom početku je to najčešće marketing bez jasno definiranog plana u svrhu stjecanja što većeg broja kupaca. To je skup način kojim se povećava trošak i smanjuje prihod. Na koji onda način učinkovito povećati prodaju?

Pokušajte sa ovih nekoliko učinkovitih savjeta:

Optimizirajte svoje email račune – većina vlasnika internet trgovina email koristi za obavještavanje kupaca o nekim novitetima. No, rijetki su koji putem emaila nude relevantne proizvode prema prijašnjim narudžbama. Preporučljivo je u takve ponude staviti i kodove za popust, naročito novim kupcima, jer novi kupci prema prosjeku troše upola manje od starih kupaca. Također je korisno od kupaca tražiti povratne informacije o kupnji, jer je to najlakši način da se isprave neke nepravilnosti. Većina kupaca stavlja robu u košaricu i ne završi kupnju – takvima je poželjno poslati obavijest kada će ta roba biti na popustu. Ne ustručavajte se emailom više puta podsjetiti kupca da kupnja nije završena. Pritom budite vrlo obzirni kako takav način ne bi kod kupca izazvao kontra efekt napadne i iritirajuće ponude.

Istaknite posebne ponude – kupcima često promaknu neke povoljne ponude, pa ih je korisno istaknuti drugačijom bojom, u pop-up prozorčiću ili u info traci iznad ostalih ponuda. Pronađite način koji će vašim kupcima najviše odgovarati, a da im pritom ne odvraćate pažnju od ostatka ponude u vašem web shopu.

Video isječak proizvoda – više od 70-tak % je veća vjerojatnost da će korisnik kupiti proizvod nakon što je odgledao njegov prezentacijski video. Dakle, ako ste u mogućnosti, postavite video barem za svoje top proizvode.

• Igrajte pametno sa rasprodajama i cross-sell prodajama – oba načina su najlakši put za povećanje prihoda vaše internet trgovine. No, glavno pitanje je kome i u kojem trenutku ponuditi takvu prodaju? Ukoliko imate kupca koji redovito kupuje isključivo proizvode sa popustom, pitanje je koliko je isplativo takvom kupcu dodatno nuditi proizvode iz svog asortimana.

Ovo su neki od savjeta o kojima vrijedi razmisliti i donijeti zaključke na koji način bi se kod vaše vrste asortimana najbolje mogla unaprijediti prodaja koja će donijeti i konkretne prihode. Podijelite ih sa nama!

Izvor: jeffbullas.com

Započnite brzo i jednostavno prodaju svojih proizvoda putem interneta!

Zatraži ponudu