VscPro
Povećajte E-commerce prodaju u vašem web shopu 2017-5-30 https://www.vsc-pro.com/povecajte-e-commerce-prodaju-u-vasem-web-shopu/2100/blog/
Povećajte E-commerce prodaju u vašem web shopu 30 .  svibanj   2017 .

Povećajte E-commerce prodaju u vašem web shopu

U današnje vrijeme kad su korisnicima interneta dostupne mnoge informacije, kada se putem web shopova kupuje široki spektar asortimana, logično je da prodavači putem svojih internet trgovina očekuju sustavno povećanje prodaje. Tim više rezultati koji pokazuju da čak 99% posjetitelja web shopa neće obaviti kupovinu prilikom prvog posjeta, tjeraju nas da razmislimo postoji li način da takvu statistiku porazimo i na koji način. Neki od ovih jednostavnih načina mogu vam u tome pomoći.

Istražite demografske podatke posjetitelja

Demografija će vam pomoći kod samog dizajna internet trgovine, prvenstveno odabira boja. Jer neke studije su pokazale kako upravo odabir boja direktno utječe na odluku o kupnji. A obzirom da neke boje neće imati jednaki efekt kod žena kao i kod muškaraca, važno je boje uskladiti sa demografijom posjetitelja vaše internet trgovine. Dok je npr.plava boja prioritet i kod muškaraca i kod žena, ljubičastu boju će više odabrati žene, a zelenu muškarci. Crvenu i crnu podjednako prefiriraju oba spola.

SSL certifikati za sigurnost kupovine

Čak kad su i ponuda i cijene u vašem web shopu povoljne, kupcima to neće biti dovoljno da donesu odluku o kupnji jer vaša stranica ne sadrži SSL certifikate koji bi im jamčili sigurnost kod ostavljanja podataka. Osim što su današnja norma za jamstvo sigurnosti na internetu, kod gotovo polovice potencijalnih kupaca će biti ključni okidač kod donošenja odluke o kupovini.

Pišite novosti ili blog

Obzirom da stvarno veliki postotak posjetitelja web shopa ne kupi proizvod iz prvog puta, važno je ponuditi razne načine pružanja korisnih informacija kako bi se potaknulo ljude da se vrate na vaš web. Pisanje raznih novosti i blogova može biti sredstvo za edukaciju i informiranje te na taj način ostati u pamćenju posjetiteljima vaše internet trgovine. Objavljivanje tekstova na webu treba biti redovito i često.

Istaknite top proizvode i artikle u relaciji

Nekoliko naših web shopova sadrže preko desetak tisuća artikala (neki čak i preko 30000!). Kako u tom slučaju na najbolji način ponuditi svakom kupcu proizvode koji ga interesiraju? Jedna od korisnih funkcija (koju nudi VSC Pro+ internet trgovina) su artikli u relaciji kojima imate mogućnost ponuditi kupcu određeni proizvod uz artikl koji pregledava. Takav proizvod bi trebao biti u određenoj interakciji sa osnovnim artiklom, jer je i tada veća mogućnost da će kupcu biti interesantan.

E-commerce poslovanje možete potaknuti na razne načine. Potrebna vam je pomoć?

Započnite brzo i jednostavno prodaju svojih proizvoda putem interneta!

Zatraži ponudu