VscPro
Povećajte brojku email pretplatnika 2016-11-2 https://www.vsc-pro.com/povecajte-brojku-email-pretplatnika/73/blog/
Povećajte brojku email pretplatnika 2 .  studeni   2016 .

Povećajte brojku email pretplatnika

Email pretplatnici su vrlo vrijedni za vaš posao, to i nije neka novost! Kad želite predstaviti novi proizvod ili ponudu, pošaljete vijest o tome elekroničkom poštom i stvar je vrlo jednostavno riješena. No, unatoč vašem trudu da postavite sve poznate metode koje bi privukle što više publike da se prijave na primanje newslettera, ta brojka sporo napreduje. Pokušajte je povećati sa nekoliko provjerenih metoda.

Sadržaj koji šaljete je podjednako važan kao i publika kojoj se obraćate. Pokušajte da sadržaj koji šaljete nije samo u svrhu prodaje. Obratite se publici iz različitih razloga: informativnih, sa nekom porukom ili čestitkom, korisnim savjetima. To će uostalom potaknuti ljude da emailove više otvaraju i čitaju, te umanjiti odjave sa pretplate.

Ponudite dar kod svake prijave na newsletter. Dar prilagodite publici kojoj se obraćate. Popust, kupon kreiran posebno za pretplatnika ili neki ekstra sadržaj, neka bude vaša procjena.

Postoji način kako da vam i društvene mreže pomognu povećati brojku pretplate na vaš newsletter. Ako redovito postavljate blog sa web stranice na društvenu mrežu, možete publiku dovesti do prijave na newsletter na blogu vaše web stranice.

Prisjetimo se i nekih smjernica o kojima smo već pisali:

• Novim pretplatnicima newslettera pošaljite email dobrodošlice unutar 24 sata
• Povremeno pošaljite email kao fizička osoba, a ne kao tvrtka
• Šaljite jasne poruke svojim primateljima – neka sadrže do 50 znakova
• Jasno i nedvosmisleno postavite CTA – gumb kojim pozivate na akciju
• Dizajn – umjerenost koja ne odvlaći pažnju čitatelja, odaberite strukturu i boje koje prate vaš brend

Segmentacija, kao važan subjekt svake markentinške kampanje, i u newsletteru je važan pojam. Da bi newsletter kampanja imala što bolju konverziju, publiku je potrebno što prezicnije targetirati.

Na kraju ne zaboravite, na dnu svakog emaila kojeg pošaljete postavite vidljivu odjavu sa mailing liste. Jer prema članku 101. točka 2. Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o elektroničkim komunikacijama (NN 90/11) poruka se neće smatrati spamom ukoliko uz kontakte pošiljatelja vaša elektronička poruka sadrži i jasno vidljivu odjavu sa mailing liste.

Započnite brzo i jednostavno prodaju svojih proizvoda putem interneta!

Zatraži ponudu