VscPro
Potaknite kupovinu kroz meta opise! 2017-1-24 https://www.vsc-pro.com/potaknite-kupovinu-kroz-meta-opise/85/blog/
Potaknite kupovinu kroz meta opise! 24 .  siječanj   2017 .

Potaknite kupovinu kroz meta opise!

Meta opis (meta description) još uvijek mnogima predstavlja nešto kao apstraktan pojam, teško razumljiv i tehnički zahtjevan posao. A posebice CTR, čemu on služi i zašto bi to bilo meni važno? CTR (Click-through Rate) označava broj klikova na link prema broju pregleda. Svakome od nas je vrlo važno da CTR bude u što većem broju, odnosno da ga maksimalno povećamo i time povećamo promet u svojem web shopu.

Kada pokušavate povećati promet u svojoj Internet trgovini, prvenstveno pazite da cijene budu prihvatljive, te da slika što vjernije prikazuje artikl. No važnu ulogu ovdje može odigrati i meta opis.

Meta opis je onih nekoliko redova ispod linka kada na tražilici tražite određeni pojam.

Meta opis će pomoći ljudima da odrede koji link bi bio najrelevantniji za pojam koji traže na tražilici. U isto vrijeme će vama poslužiti da kroz taj opis navedete ljude da posjete upravo vašu internet trgovinu. A to je upravo ono oko čega bi se trebali potruditi kako da tih 155-160 znakova privuče pažnju potencijalnog kupca.

Nepobitna činjenica meta opisa jest da nema direktnog utjecaja na rang stranice. No svrha meta opisa jest da se ostvari CTR , a CTR direktno utječe na rang vaše stranice. Dosta trgovaca ga još uvijek ne smatra važnim, pa tu ostavlja dosta prostora da se pretekne konkurencija.

Ukoliko meta opisa nema, Google će ga sam formirati prema sastavu sa kojim raspolaže. To neće izgledati razumljivo i eliminirati će mogućnost povećanja CTR.

Slijedeće što nije dobro da meta opis bude sušto nabrajanje ključnih riječi. Potencijalni kupci u tome neće pronaći razlog da kliknu baš na vaš link. Igrajte poštenu igru sa njima. Realno opišite svoju trgovinu i artikle, bez skrivenih namjera da kupci mogu u startu odvagnuti je li to ono što traže.

Pretvorite svoj meta opis u CTA (call to action) – to je upravo ono za što bi meta opis trebao služiti. Potencijalnog kupca bi trebao potaknuti da klikne na njega. Ono važno što u njemu nikako nemojte izostaviti je ključna riječ koja treba biti fokus cijelog opisa.

U administraciji VSC Pro+ Internet trgovine vrlo lako ćete sastaviti meta opise za svoje proizvode koji će biti CTA i time povećati CTR. Trebate li pomoć, rado ćemo se odazvati!

Započnite brzo i jednostavno prodaju svojih proizvoda putem interneta!

Zatraži ponudu