VscPro
Polako kreću pripreme za predblagdansku online kupovinu 2017-10-2 https://www.vsc-pro.com/polako-krecu-pripreme-za-predblagdansku-online-kupovinu/2116/blog/
Polako kreću pripreme za predblagdansku online kupovinu 2 .  listopad   2017 .

Polako kreću pripreme za predblagdansku online kupovinu

Vrijeme je da se počne planirati poslovni plan za povećani promet i prodaju u narednom razdoblju kako bi imali dovoljno vremena za planiranje svih procesa kako bi ostvarili što više konverzija u vašem web shopu. Obzirom da je kraj svake kalendarske godine period kad svi kupuju više nego u ostalim mjesecima, shopping groznica se velikim dijelom dotakla i online prodaje. Pravovremenim pristupom možete znatno utjecati da i u vašem web shopu nastane prava shopping ludnica!

Na koji način započeti prodajni plan u Internet trgovini?

Za početak je preporuka da se odabere asortiman kojim ćete istaknuti svoju ponudu. Ako ste već dugogodišnji online trgovac, vjerojatno nemate većih problema oko izbora artikala koje možete istaknuti na naslovnoj stranici Internet trgovine. No, i onim novima na takvom tržištu je važno da prepoznaju asortiman kojim će se istaknuti u tom periodu godine. Jesu li u pitanju proizvodi u kojima imate konkurentnu cijenu (ili je možete spustiti u tom periodu) ili neki proizvodi sa kojima ste jedinstveni na tržištu, na vama je da procijenite. U svakom slučaju postoji nekoliko bitnih načina kojima možete biti spremni za taj period godine.

Nakon odabira proizvoda, svoje korisnike želite obavijestiti o ponuđenom asortimanu. Ovdje se ističu email kampanje kojima možete direktno svoje pretplatnike upoznati sa njom. Kod takvih kampanja vrijede oni uobičajeni segmenti, poput dobro osmišljenog naslova koji će privući pažnju korisnika, samog teksta takve poruke koji ne smije biti predugačak (već u nekoliko rečenica jasno predstaviti ponudu), pa do obaveznog call-to-action gumba kojim direktno povezujete ponuđeno sa mogućnošću kupovine. Nakon što se osmisli koncept email kampanje, potrebno je odabrati pravo vrijeme kada je poslati na adrese. Ovdje, ukoliko ste u mogućnosti, je pametno provjeriti putem Google Analyticsa i/ili kvalitetno napravljene administracije Internet trgovine, u kojem periodu je stiglo najviše korisnika putem email poruka u vaš web shop. Te prema tim podacima odabrati period za slanje predblagdanske kampanje.

Kampanjama putem društvenih mreža upoznajte širu publiku o svom asortimanu. Pažljivo birajte publiku prema ponuđenim opcijama, njihovim navikama i geo poziciji kako bi se ostvarile što bolje konverzije. Neka takve kampanje budu u predblagdanskom ozračju, vedrog tona sa obaveznim pozivom na akciju.

Ovdje svakako treba napomenuti da putem cross-sell opcija (redovna funkcija VSC Pro+ Internet trgovine), iskoristite period povećanih posjeta korisnika i njihove kupovine za ponudu dodatnog asortimana. „Pogurajte“ i one artikle koji iz nekog razloga ostvaruju slabiji promet.

Mnogo je mogućnosti koje možete u narednom periodu razmotriti i sami dobiti razne ideje kako što najbolje iskoristiti period povećane potrošnje. Dovoljno je vremena ispred vas!

Podijelite sa nama vaše ideje i iskustva!

Započnite brzo i jednostavno prodaju svojih proizvoda putem interneta!

Zatraži ponudu