VscPro
Stalo vam je do kupaca? Pokažite im to! 2019-1-8 https://www.vsc-pro.com/pokazite-kupcima-da-vam-je-stalo/2176/blog/
Stalo vam je do kupaca? Pokažite im to! 8 .  siječanj   2019 .

Stalo vam je do kupaca? Pokažite im to!

Izrada web trgovine koji će uspješno ostvariti prodaju je početak vašeg poslovnog odnosa sa kupcima. Zadržavanje kupaca i njihov povratak u vaš web shop je cilj koji svaki web trgovac želi ostvariti. Pokazivanje iskrene zahvalnosti što su kupci odabrali baš vašu web trgovinu i kupili vaše proizvode može biti sasvim jednostavno djelo. Ali može učiniti jako puno toga. Tako je jednostavno, a vlasnici web trgovina to rade dosta rijetko.
Ključno je da u svom poslovanju pronađete način kojim ćete se istaknuti od konkurencije, iskrena zahvalnost upućena svakom pojedinom kupcu može biti prilika za to. Vlasnicima web trgovina je sve jasnije da se teško boriti na tržištu niskim cijenama, pa su se sve više počeli isticati kvalitetom robe i usluge. Upravo iskazivanje zahvalnosti vašim kupcima podiže kvalitetu usluge.
68% tvrtki u Americi je izgubilo kupce jer se kupcima nije pridavalo pažnje pokazuju ankete, a gotovo polovica potrošača kaže da je poštovanje koje dobiju od trgovaca nezamjenjiv dio pružanja izvrsne skrbi.
Osobnom zahvalom kupcu pokazujete ljudsku stranu svojeg web poslovanja koja će i te kako pomoći u izgradnji lojalnog odnosa sa vašim kupcima.

Kako zahvaliti kupcu?Pisanje zahvale ne treba biti ništa komplicirano. Jedno istraživanje je pokazalo kako dvije trećine kupaca smatra da se treba zahvaliti direktno kupcu, dok gotovo polovica smatra da zahvala treba biti personalizirana.
Pokažite kupcima da iza vašeg branda stoji čovjek. Napišite iskrenu zahvalu i nemojte tražiti od njega da je podijeli na društvenim mrežama. Zapravo, nemojte od njega ništa tražiti zauzvrat. Osobno i izravno mu zahvalite što je vaš kupac i što vam je dao povjerenje svojom kupnjom. To je dovoljno za uspostavljanje veze.

Kojem kupcu zahvaliti?Zahvaliti svakom kupcu na svakoj napravljenoj narudžbi je gotovo nemoguć zahvat za skoro svaku web prodaju. Ukoliko segmentirate svoje kupce i napravite dobar plan, nemoguće postaje vrlo izvediva metoda. Na primjer ovako ih možete segmentirati prema načinu zahvale:

• Svaki kupac
• Svaki kupac koji se vrate u vašu web trgovinu
• Svaki kupac koji je kontaktirao vašu podršku
• Kupcima na njihov rođendan (kad je poznat datum rođenja iz podataka)
• Kupci visoke vrijednosti (odrediti koji su vaši kupci visoke vrijednosti)
• Blagdanske čestitke u kojima uključite i zahvalu

Nije potrebno trošiti mnogo novaca za iskrenu zahvalnost. Uključite i svoj tim kako biste među njima također stvorili ozračje zahvalnosti. Povlačenje cijelog tima u ove trenutke užitka stvara kulturu zahvalnosti za vaše klijente.

5 načina za odavanje zahvalaPošaljite rukom pisane zahvalnice – provjeren, učinkovit, a besplatan način da zahvalite svojim klijentima. Pisanje personalizirane zahvalnice pokazuje da se iza vašeg web sjedišta nalazi čovjek. One su posebne i vrijedne zbog toga što su rijetke u današnje vrijeme. Ovo su savjeti koje nemojte zaboraviti ako se odlučite na ručno pisanje zahvala: koristite kvalitetne kartice za pisanje zahvala, navedite ime klijenta, zahvalite se i navedite zašto ste poslali zahvalu, pišite toplim rječnikom ali profesionalno!
Ubacite besplatne darove ili uzorke – postoji li netko tko ih ne voli? Mali besplatni uzorak jednog od vaših artikala je izvrstan način zahvale vašim kupcima ako si to vaše poslovanje može priuštiti. Jer to nije samo način na koji ćete kupca razveseliti, već i prilika da isprobaju nešto novo. Ako im se svidi, naručit će u slijedećoj narudžbi. Samo pokušajte uskladiti uzorak sa profilom klijenta kako bi bili sigurni da će ga isprobati.
Stvorite osobne veze s videozapisom – ako želite biti stvarno originalni i napraviti korak dalje, snimite video zahvale svojem važnom kupcu, on će znati koliki trud ste uložili. Oni su dobri za slanje u nekim posebnim prigodama i blagdanima.
Ponudite popuste nakon kupnje – slanje kupona sa popustima i nagradama uvijek zadržava kupce i vraća ih u ponovnu kupovinu kod vas. Kod njih trebate biti vrlo oprezni, jer se kupci vrlo lako na njih priviknu i bez njih više ne žele kupovati.
Istaknite svoje klijente – u kreativnim industrijama (kozmetika, moda, kosa) klijenti vole da ih se prikazuje na Instagramu. Na primjer frizerima je slika njihove frizure na Instagramu izvrsna reklama. Stoga će kod njih takva vrsta zahvale biti izvrstan način za stvaranje veza između vas i njih.

Postoji toliko mnogo načina za stvaranje veza sa kupcima kroz zahvale nakon kupnje. Ključ je u vašoj originalnosti, pomno odabranom trenutku i iskrenosti. Izgradnja takvih odnosa vas može istaknuti od konkurencije, ima netko tko to ne želi?

Započnite brzo i jednostavno prodaju svojih proizvoda putem interneta!

Zatraži ponudu