VscPro
Plaćanje kriptovalutama u VSC Pro+ Internet trgovini 2020-6-5 https://www.vsc-pro.com/placanje-kriptovalutama-u-vsc-pro-internet-trgovini/2194/blog/
Plaćanje kriptovalutama u VSC Pro+ Internet trgovini 5 .  lipanj   2020 .

Plaćanje kriptovalutama u VSC Pro+ Internet trgovini

Kriptovalute su se počele pojavljivati 2009.godine. Jedna od prvih i najpoznatijih kriptovaluta je Bitcoin. Kriptovalute su digitalni novac, kreiran u digitalnom obliku kao sredstvo digitalne razmijene. Ecommerce savjetnik je istaknuo: „Digitalne valute poput Bitcoina pomažu i privatnim korisnicima i ecommerce trgovcima da s potpunom lakoćom dožive cijeli novi svijet razmjene novca". Kriptovalute eliminiraju sudjelovanje trećih strana (tj. financijskih institucija) u transakcijama, stvarajući tako decentralizirano poslovno okruženje u kojem korisnici svakodnevno izravno obavljaju transakcije. Prihvaćanje plaćanja kriptovalutama u vašoj Internet trgovini može poboljšati korisničko iskustvo vašim kupcima. Mnoge su prednosti uvođenja ovakvog plaćanja u web shopu:

Pruža veću sigurnost – u usporedbi sa opcijama plaćanja karticama, transakcije kriptovalutama se ne mogu poništiti bez pristanka trgovca. Jednom kada klijent prenese sredstva u vaš Crypto novčanik, postaje nemoguće vratiti novac bez vašeg pristanka. To trgovcima nudi veću sigurnost kada je u pitanju prevara u Internet trgovini, jer ne postoji srednja sila, poput banke, koja bi mogla povući sredstva s vašeg računa bez vašeg pristanka. Ta značajka oslobađa troškova povrata novca i izuzetno je teško učiniti prijevaru kod online kupovine.

Neznatne naknade ili potpuno bez naknada za transakcije – plaćanja kreditnim karticama podliježu određenim naknadama po transakciji. Ovakav način plaćanja je oslobođen naknada ili sadrže vrlo nizak postotak.

Veća baza korisnika – uključivanje opcije plaćanja kriptovalutama pruža vašim korisnicima više načina plaćanja i time znatno možete povećati bazu korisnika. U novije vrijeme, korisnici sve više plaćaju digitalnim valutama, a istraživanja pokazuju kako potrošači koriste do pet opcija plaćanja u ecommerce sustavima. Prihvaćanje plaćanja kriptovalutama će podići vaše poslovanje na novu razinu.

Transakcije brže prolaze – u usporedbi sa transakcijama putem kreditnih kartica kojima je potrebno nekoliko sati da se provedu, kriptovalute prolaze u vrlo kratkom roku - u roku nekoliko sekundi do nekoliko minuta.

Korisnici VSC Pro+ Internet trgovine imaju mogućnost plaćanja kriptovalutama već par godina. Na novoj platformi smo, između ostalih novih marketinških i funkcionalnih mogućnosti, omogućili integraciju i sa PayCek elektroničkim platnim servisom.

Što to znači za vlasnika web shopa? Trgovac svojim korisnicima omogućuje plaćanje u kriptovalutama, ali zaprima sredstva na bankovnom računu u kunama. Jer nakon što se zaprimaju kripto sredstva, ona se konvertiraju u Fiat valutu i prebacuju na račun poduzeća. Trgovac izdaje račun u kunama, a kao sredstvo naplate na računu se navodi „virman“ ili „transakcijski račun“. VSC Pro+ Internet trgovina šalje automatski broj računa natrag PayCeku. Trgovci jednom mjesečno dobivaju dva različita izvještaja za svoje računovodstvo kojima povezuje svoje bankovne transakcije dobivene od Electrocoina (PayCek) s pojedinačnim brojevima računa koje web shop izdaje kupcima. Na kraju računovodstvo preko brojeva računa sa tog izvještaja povezuje bankovne transakcije s pojedinačnim prodajama u web shopu.

Za trgovca je cijela transakcijska naknada u potpunosti besplatna. Ona uključuje otvaranje, integraciju i vođenje računa, te 24/7 podršku od strane PayCeka.

Kad se dogodi situacija da trgovac mora izvršiti povrat novaca, ima nekoliko mogućnosti ovisno o željama kupaca:

• Direktno s bankovnog računa na račun kupca

• Isplatu gotovine na prodajnom mjestu

• Izvršiti povrat putem PayPala

• Napraviti povrat u uplaćenoj kriptovaluti

Tržište se ubrzano mijenja. Brza prilagodba novim potrebama je od ključne važnosti za svakog trgovca. Pružite svojim korisnicima brojne mogućnosti i funkcionalnosti kod kupovine. Takav pristup poslovanju uvelike poboljšava korisničko iskustvo i znatno povećava bazu korisnika. Obratite nam se s povjerenjem!

Započnite brzo i jednostavno prodaju svojih proizvoda putem interneta!

Zatraži ponudu